Kilo vermek için en iyi ve en kötü içecekler!

Zayıflama programları uygularken çoğu kişi yemeklerine dikkat eder ancak ne içtiğine o kadar dikkat etmez. Bu yanlıştır. Günlük aldığımız kalorilerin ortalama beşte birini içeceklerden alıyoruz. Doğru içecekleri seçmek metabolizmanın düzenlenmesine yardımcı olur, açlık hissini frenler ve kalori alımını azaltır. Peki hangi içecekler zayıflama konusunda yardımcı, hangileri engelleyicidir?

Engelleyici: Gazlı içecekler

Her gazlı içecek açışında, yüzlerce boş kalori alırsın. Hafif içeceklere geçiş diyet ve zayıflama için kesin yöntem olarak görülür ancak araştırmalar farklı sonuçlar vermektedir. Bazı araştırmalar kısa vadede faydalı olduğunu göstermekle birlikte bazı araştırmalar gazlı hafif içeceklerin kilo aldırdığını göstermektedir. Yediklerin ve içtiklerinle yaktığından daha fazla kalori alıyorsan, diyet gazlı içecek içmen faydalı olmayacaktır.

Yardımcı: Su

Karbonhidrat içeren hafif içecekleri su ile değiştirmek günde yüzlerce kalori alımını engelleyecektir. Her öğünden önce iki bardak su içmek tokluk hissine daha çabuk erişmene yardımcı olur ve bu sayede daha fazla yemezsin. Ayrıca, yeterli su içmek metabolizmayı da olumlu etkiler.

Engelleyici: Meyve Suları

Meyve suları en az gazlı içecekler kadar kalori içerir ancak besin değeri daha yüksektir. Bu insanı bir ikileme düşürür. Amacımız maksimum vitamin ve antioksidanı en az çekerle almaktır. Bu nedenle %100 meyve suları için bak. Meyve suyu kutusundaki gerçek meyve yüzdesini incele. Suya bir miktar meyve suyu katarak içmek aldığın kalorileri azaltacak faydalı bir yöntemdir.

Yardımcı: Sebze Suyu

Sebze suları en az meyve suları kadar besleyicidir ancak yarısı kadar kalori ve çok daha fazla sodyum içerir. Bir bardak domates suyu 41 kalori içerirken bir bardak portakal suyu 122 kalori içerir. Püre kıvamındaki sebze suları lif de içerir ve bunlar açlığı daha iyi kontrol altına almada yardımcı olur.

Engelleyici: Enerji İçecekleri

Pek çok sporcu ve enerji içeceği kalori bombasıdır. Eğer kilo vermeye çalışıyorsan, enerji içeceklerinden uzak dur ve sıvı ihtiyacını su içerek gider.

Yardımcı: Siyah Kahve

Kafein canın çektiğine, kahve gazlı içeceklerden ve enerji içeceğinden daha iyi bir tercihtir. Siyah kahve kalorisizdir ve antioksidan içerir. Bazı araştırmalar günde 3-4 bardak siyah kahve içmenin duygu durumu ve odaklanmayı pozitif etkilediğini ve ayrıca diyabet ve kanser gibi bazı hastalıkların risklerini azalttığını göstermiştir.

Engelleyici: Gösterişli Kahve

Kahvenizin üzerine krema, şeker veya çikolata eklettiğinizde, kahveniz şeker ve yağ küpüne dönüşür. Bazı özel hazırlanan bu kahveler 570’lere varan kaloriler içerebilir ki bu sayı normal öğünde alınan kaloriden daha fazladır. Eğer kahveni sade içmekten hoşlanmıyorsan, bir miktar süt veya yapay tatlandırıcı katarak içebilirsin.

Yardımcı: Yeşil Çay

Yeşil çay bir şeyler içmek istediğinizde harika bir seçenek olacaktır. Hem kalori içermez hem de bazı araştırmalar kilo vermeye yardımcı olduğunu kanıtlamıştır. Yeşil çayın etkisi sadece birkaç saat sürdüğünden, günde 2 bardak içmek faydalı olacaktır.

Comments (0)
Add Comment