Bel, göbek ve karın eritme hareketleri ile zayıflatma egzersizleri!

Bel, Karın ve göbek bölgesi yağları ve kiloları, diyet ve zayıflama hapları ile tek başına zorlukla zayıflayan – eriyen ve muhakkak bir takım göbek eritme hareketleri gerektiren kalıcı kilolardır. Size vereceğim 20 adet egzersizler ile bel, göbek ve karın bölgesindeki yağlanmaya son verebilir ve fit bir vücuda sahip olabilirsiniz.

Karın İnceltme Egzersizi

Karın İnceltme Egzersizi

Bu harekette temel amaç, karın kaslarını güçlendirerek karın ve göbek bölgesindeki yağlanın önüne geçmektir. Hareketi uygulamak için öncelikle sırtüstü yatış pozisyonuna geçerek pozisyon alıyoruz. Ardından sanki belimizin altında bir portakal varmış gibi düşünüp belimizi hafif kavisli bir biçime getiriyoruz. Bacaklarımızın pozisyonu ise sağ bacak diz kapağından 45 derece açı ile hafif biçimde pozisyon alıyoruz. Daha sonra bacaklarımızı resimdeki gibi hafifçe yükselterek karın kaslarının gerginleştiğini hissedince o pozisyonda 15 saniye kadar bekleyip sonr ayaklarımızı tekrar düz pozisyona ağırca alarak başlangıç konumuna dönüyoruz. Bu hareketi günde 20 kez tekrarlamanızı öneririm.

Karın ve Bel Germe Egzersizi

Karın ve Bel Germe Egzersizi

Bir önceki hareketimizde olduğu gibi bacak germe egzersizinin başlangıç pozisyonu da bel çukurumuzda sanki bir portakal varmış gibi hafif kambur vaziyette sırt üstü yatma pozisyonuyla başlıyor. Daha sonra ayaklarımızı topuklarımızdan birleştirip bir ayağımızı diz kapağından 45 derece açı ile kırarak kaldırıyoruz. İki elimiz ileride, düz vaziyette yerde uzanan sağ bacak parmaklarına doğru değmek istermiş gibi hamle yapıp karın kaslarını zorluyoruz. Karın ve bel germe hareketinin tekrarı 15 ya da 20 olmalıdır.

 

Şut Çekme Hareketi (Bel Eritme Egzersizi)

Şut Çekme Hareketi (Bel Eritme Egzersizi)

Ayakta dik bir pozisyonda göğüsler hafif ileride bel ve karın gergin vaziyette pozisyon alıyoruz. Sağ ayağımızla sanki topa vurur kigi dizlerden kırmadan hamle yapıyoruz. Burada amaç ayak uçlarımızı mümkün olduğunca tekme hareketi ile yükseğe kaldırıp ileri konumda duran ellerimizin parmak uçlarına değmeye çalışmaktır. Hareketi uygularken karın kaslarından güç alarak tekme savurmaya çalışın. Sadece ayak ve baldırdan güç alınarak yapılan bu hareket tam manasıyla karın, göbek ve bel bölgesine faydalı olmaz.

 

Karın Step Hareketi (Göbek Eritme Hareketleri)

Karın Step Hareketi (Göbek Eritme Hareketleri)

Yere yatarak resimdeki gibi bacak bacak üstüne pozisyon alıyoruz. Daha sonra iki bacak ta yere paralel olacak biçimde yukarı doğru kaldırarak sanki bisiklet çeviriyormuş gibi pedal çevirme hareketi yapıyoruz. Ama hareketi yaparken ellerimizi bellerimizden destekleyip bel bölgesini iyice havaya doğru yükseltmek gerekecek. Hareketi 1 dakika tekrarlar halinde 10 kez uyguluyoruz.

 

Bacak İnceltme Hareketi (Basen Yakma Egzersizleri)

Bacak İnceltme Hareketi (Basen Yakma Egzersizleri)

Bu hareket basen ve bacak inceltici hareket olduğu kadar karın incelten bir hareket olarak ta görülmektedir. Harekete başlamak için ayakta dik biçimde duruyoruz. Daha sonra sağ bacağımızı dik açıyla sanki jimnastikçilerin yaptığı gibi kaldırabildiğimiz kadar havaya kaldırıyoruz. Kaldırabildiğimiz en yüksek noktada dik açıyla 20 saniye tutup yine ağır ağır indiriyoruz. En yüksek noktada 20 saniye beklerken karın kaslarına yük bindirmelisiniz. Hareketi 10 kez tekrar ediniz.

Yan Kelebek Hareketi (Yan Bel Bölgesi Ve Kalça Eritme Egzersizi)

Yan Kelebek Hareketi (Yan Bel Bölgesi Ve Kalça Eritme Egzersizi)

İki bacak hafif açık dik durarak pozisyon başlangıcı yapıyoruz. Fotograftaki gibi dizleri kırmadan ellerimiz ile ayak uçlarına değmeye çalışacağız. Bu hareketi yaparken eller birbirine 180 derece açı teşkil etmelidir. Hareketi yaparken özellikle yan karın, sırt ve göbek bölgesi derisinin yandığı ve gerildiğini hissetmeliyiz. Hareket tekrarı 20 dir.

 

 

Yarım Squash Hareketi (Karın Eritme Egzersizleri)

Yarım Squash Hareketi (Karın Eritme Egzersizleri)

Ayakta dizlerden hafif kırık vaziyette sanki bir halter ağırlığı kaldırıyormuş gibi hayal ederek pozisyona başlıyoruz. Hareket sırasında iki elimiz dirsekler çene hizasında hayali dambıl ı kaldırıyor olacak. Dambıl ı dengede tutabilmek için bel bölgesi sabit olacak şekilde kalçadan kırarak yere çömelme hareketi yapacağız. Hareketi ağır biçimde yaparsanız karın kaslarınızın bölgesel zayıflama ve incelme etkisi daha fazla olur.

 

Hacıyatmaz Hareketi (Bel Eritme Egzersizleri)

Hacıyatmaz Hareketi (Bel Eritme Egzersizleri)

Bu hareketin başlangıcında öncelikle dizlerimiz üzerinde durarak pozisyon alıyoruz. Daha sonra iki bacağımız dizden kırık biçimde resimde görüldüğü gibi sırtüstü yatıyoruz. Bu pozisyonda hafif hafif dik konuma gelmek için yükselmeye çalışın. Tam dik pozisyona dizlerinizin üstüne gelmeniz 20 saniye sürmelidir ve aynı şekilde başlangıç pozisyonuna da 20 saniyede ağırca geri dönmelisiniz. Bu hareketle yan bel yağları, arka bel bölgesi ve karın göbek yağları çok seri biçimde erir. Hareket 10 tekrar olmalıdır.

Tek Bacaklı Şınav Egzersizi (Göbek Eritme Hareketleri)

Tek Bacaklı Şınav Egzersizi (Göbek Eritme Hareketleri)

Resimdeki gibi tek bacağı diz kapağından kırarak tek şınav pozisyonu alıyoruz. Vücudun tek bacağının üzerine binen yük nedeniyle bel ve karın kasları, bu şekilde şınav çekilirken daha fazla yağ yakacaktır. Hareketi  tek seferde 15- 20 kez günlük tekrar edebilirsiniz.

 

 

 

Karın Germe Egzersizi (Karın Eritme Hareketleri)

Karın Germe Egzersizi (Karın Eritme Hareketleri)

Resimde gördüğünüz gibi yan pozisyon alarak Yan yatın. Sol bacak altta, sağ bacak ise geriye doğru diz kapağından hafif kırık olacak biçimde pozisyon alın. Arka ya uzatılan sol bacağı ileri ve geri şekilde gerdirebildiğiniz kadar ileriye doğru açarak gerin. Hareketi çok ağır yapın.

Comments (0)
Add Comment