Karın kaslarına sahip olmak için 5 önemli hareket!

5 etkin ve önemli hareketle istediğiniz karın kaslarına kavuşabilirsiniz

Sabır ve İnanç

Karın kası yapmak için diğer bölgeler için yapacağınız çalışmalardan daha fazla sabırlı olmanız ve inanmanız gerekir. Çünkü bu bölge için yapacağınız çalışmalar daha zorlayıcı ve sonuca hızla ulaşmanıza engel teşkil etmektedir. Karın bölgesi çok hareketli olmayan kaslarla çevrilidir. Kol ve ayak kasları gibi sürekli hareket ettirilen bir bölge değildir. Bu nedenle daha uzun ve düzenli çalışmak gerekir. İşte size önerdiğimiz en etkili 5 karın kası hareketi

Bird Dog Egzersizi

Karın kası çalışmaları arasında ilk hareketimiz için düz bir zeminde bulunmalısınız. Ellerinizin ve dizlerinizin üzerinde duracak şekilde pozisyon alın. Belinizi düz hal getirin. Tıpkı küçük bir çocuğu sırtınıza alıp atcılık oynuyormuş gibi durmalısınız. Kafanızı belinizle paralel, ellerinizi de omuz hizanısında olacak şekilde ayarlayın. Sağ elinizi yukarı öne doğru, sol bacağınızı ise yukarı geriye doğru kaldırın. Önce yukarı ve sonra yavaşça ilk pozisyonunuza gelecek şekilde aşağı doğru yapmalısınız. Karın bölgenizi sıkı tutup aynı hareketi sonra sol el – sağ bacak olarak yapın.

Mountain Climbers

Bu egzersiz için atletizimcilerin koşuya başlarken ki pozisyonu ile şınav poziyonuna benzer bir poizsyon almalısınız. Vücudunuzu hareke boyunca düz ve karın bölgenizi sıkı tutmayı unutmayın. Sağ ayağınızı sol omuzunuza doğru çekiyor birkaç saniye sonra tekrar geri yerine getiriyoruz. Aynı şekilde sol ayağınızı sağ omuzunuza doğru çekmelisiniz. Sanki ayaklarınızda bir yere tırmanıyor gibi hareketi tekrar etmelisiniz. Ellerinizi ve kollarınızı sabit olarak hareketi karın kaslarınız yanmaya başlayana kadar sürdürmelisiniz. Bu egzersizde önemli olan bir nokta da üst bedeninizi sabit tutmanız gerektiğidir. Bu sayede karın kaslarınız etkin çalışacaktır.

Reverse Crunch

Düz bir zemine sırt üstü olacak şekilde uzanın. Bacaklarınızı birbirine yapıştırın. Dümdüz olacak şekilde birleştirdiğiniz bacaklarınızın gergin olduğundan emin olun. Kollarınızı kalçanızın altına varıncaya kadar uzatın. Kollarınız yere sabit ve destek olacak şekilde durmalıdır. Bu şekilde bacaklarınızı bitişik durumdayken havaya doğru kaldırın. Bacaklarınızla karın bölgeniz 90 derecelik açıyla durduğunda karın bölgenizi kasarak poponuzu yerden kaldırın ve göğsünüze doğru çekin. Bu egzersizde dikkat etmeniz gereken hareketi yavaş yapmanız ve bacaklarınızı hareketin bitiminde kontrollü, sakin bir şekilde yere indirmenizdir. Bir diğer önemli husus da belinizin yere temas etmesidir. Bu egzersizde belinizde boşluk oluşturmamalısınız.

V Ups

Bir önceki Reverse Crunch hareketine benzer şekilde yere sırt üstü uzanın. Bu sefer kollarınızı başınızın yanında gergin şekilde geriye doğru uzatın. Bacaklar yine bitişik ve düz olmalıdır. Karın kasınızı gergin olacak şekilde kollarınızla bacaklarınızı havada buluşturup tekrar başlangıç poziyonunuza dönmelisiniz. Kol ve bacaklarınızı bükmemeye gayret etmelisiniz.

Jump Burpee Push Up

Ayaklarınızı bel hizasında açık ve ayakta durarak başlayan hareket sonrasında şınav pozisyonu alır gibi yere alıyorsunuz. Ayakları göğsünüze doğru çekip vücudunuzu başlangıç haline getirin. Bu sefer de kollarınızı dik şekilde havaya kaldırın ve yukarıya doğru zıplayın. Bu egzersizi hız ve tempo gerektireceği için belirli bir çalışma alışkanlığından yani karın kaslarınızda belirli bir gelişme olduktan sonra yapmanız yerinde olacaktır.

Karın kasları istenilen estetiğe ve görüntüye gelmesi zor olan kas gruplarıdır. Ancak sabırla ve düzenli egzersiz yaparak istenilen karın kası görüntüsüne kavuşabilirsiniz.

Comments (0)
Add Comment