En iyi diyet programları açıklandı!

US News, sağlık uzmanları panelinden gelen verilerle 41 diyet değerlendirdi ve sıralandı. Diyet güvenliği, uygulama kolaylığı, besleyiciliği, zayıflamaya olan etkisi, diyabet ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu rolü kriterleri sıralamanın belirlenmesinde etkili oldu. Akdeniz diyeti en üst sırada yer alırken, hipertansiyonu durdurmak için diyet yaklaşımları anlamına gelen DASH diyeti ikinci oldu.

Ünlülerin uyguladığı egzersiz programlarını uygulamak ya da bilim adamlarının hazırladığı spor aktivitelerine katılmak, günlük yaşamda oldukça zor adapte olunabilecek bir yaşam tarzıdır. Hatta kilo vermek isteyen birçok kişi, bu programlara kaydolarak binlerce lira verip; programa devam edememekten ötürü hem zaman hem para kaybı yaşamaktadır. Peki, en iyi yaşam şekli nedir? En iyi diyet programları nelerdir? En iyi yeme alışkanlıkları nasıldır? sorularının cevaplarını biliyor musunuz? US News, sağlık uzmanları en iyi diyet programlarını açıkladı.

1- Akdeniz Diyeti

Bilinen en ünlü ve en uygulanabilir diyet programıdır. Akdeniz diyeti, özellikle ülkemizde çok fazla tercih edilmektedir. Dünyanın her yerinde uygulanan diyet programı, doğru beslenmeyi temel almaktadır. Doymuş yağlar yerine doymamış yağların tercih edildiği, daha çok bitksiel beslenmeyi öneren diyet programına uymak çok basittir. İçeriğinde süt ve süt ürünleri, balık ve yeşillik bulunan diyet programı, yalnızca ülkemizde değil dünyada da en çok tercih edilen ve uzun vadeli çözümler sunan yeme alışkanlıklarının başında gelmektedir.

2- Weight Watchers Diyeti

Haftada en az 1 kilo vermeyi sağlayan Weight Watchers diyetinin temelinde her gıdanın kendine ait bir puanı olduğu ve az puanlı yiyecekler tüketerek çok kilo verilebileceği bulunmaktadır. Diyet uygulanırken belirli bir gün sayısı bulunmamaktadır. İster kilo kaybını tamamladığınızda programı bırakın, ister programı bir yaşam şekli haline getirin. Meyve ve sebzelerin 0 puanda olduğu diyet programında bu gıdalardan sınırsız bir şekilde tüketim söz konusudur. Yüksek puanlı yiyecek ve içecekler tamamen hayatınızdan çıkmıyor. Bu da diyeti cazip kılan taraflardan. Günlük belirli kalori yani puan yiyecek yiyebiliyorsunuz ve eğer iki aynı puanlı yiyecek arasında kaldıysanız sağlıklı olanı tercih ediyorsunuz. Eğer besinlerin puanlarını görmek ve uygulamak isterseniz Weight Watcher Resmi Web sitesini ziyaret etmelisiniz.

3- Nutritarian (Beslenme) Diyeti

Beslenme diyet programına göre gün içerisinde olabildiğince sağlıklı vitamin ve mineraller alınmalıdır. Çünkü yeterli vitamin ve mineral alımı durumunda vücudun hormon ve salgı sistemi daha iyi çalışarak daha çok enerji yakılmasını sağlar. Bu da kilo vermenin yanı sıra daha sağlıklı bir yaşama sahip olmayı beraberinde getirir.

4- Keto Diyeti

Ketojenik besinlerin tüketildiği diyet programı, günümüzde oldukça sık tercih edilmektedir. Hazır vitamin barları, işlenmiş gıdalar ya da tozlar kullanmak yerine, doğal ketojenik bitkilerin tüketildiği keto diyet programı, düşük karbonhidratlı, doğal yağlı besinlerin tüketimini önermektedir. Bu bitkilerin başında avokado gelmektedir. Keto diyeti, hızlı ve kalıcı kilo verimini sağlamaktadır.

5- DASH Diyeti

DASH diyetinin temelinde yüksek tansiyona sebep olan, dolayısı ile hastalığa ve kiloya neden olan gıdaların tüketiminin durdurulması yer almaktadır. Bu bağlamda et, süt ve ürünleri tüketilmesi, sebze tüketilmesi ve hazır gıdalardan uzak durulması gerekmektedir.

 

Comments (0)
Add Comment