HCG zayıflama damlası zayıflatır mı?

HCG zayıflama damları veya diğer ismiyle HCG zayıflama iğnesi, (Human Chorionic Gonadotropin) HCG isimli bir kimyasal maddenin kısaltmasından ismini almış bir zayıflama ürünüdür. HCG isimli madde, hamile bayanların vücudundan salgılanan ve anne rahmindeki embriyonun gelişimi için önemli bir enzimdir. HCG’nin zayıflatıcı etkisi ünlü İngiliz endokrinoloji uzmanı Albert T. W. Simeon tarafından tesadüfen keşfedilmiştir. Özellikle düşük kalorili diyet listeleri uygulayan kişilerde kas dokusunun yerine yağ dokularının parçalanması için HCG nin etkili olduğu ve yağ yakarak zayıflama prensibini harekete geçirdiği, araştırmalar sonucunda ortaya koymuştur. ABD de yayınlanan Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism dergisinde de HCG zayıflama iğnesinin özellikle yaşın ilerlemesi ile ortaya çıkan bölgesel yağlanmalarda etkili olduğu ve yağ yakıcı bir işlev gördüğü açıklanmıştır. Bu yönüyle HCG zayıflama damlaları, kilo vermek için doğal ve sağlıklı bir fonksiyon görmektedir.

HCG Hormonu Zayıflamak İçin Vücuda Nasıl Etki Eder?

Hamile kadınlardan elde edilebilen HCG enziminin çok küçük dozlarda şişmanlık sorunu çeken kişilere uygulanmaktadır. HCG diyeti adı verilen özel bir diyet listesi ile HCG zayıflama damlasının birlikte uygulanması sonucunda beyindeki hipotalamus bölgesi ile etkileşime girmekte ve adipoz adı verilen vücuttaki fazla yağ depolarının çözülerek kana karışmakta bu yağlar ve karaciğer yoluyla vücuttan atılmaktadır. Kana karışan yağ dokuları nedeniyle vücut aç kaldığını da hissetmez ve bu nedenle de açlık hissi bastırılarak HCG kullanan kişilerde yemeye karşı iştah kapanır.

HCG ile zayıflama yöntemi ile düşük kalori diyetlerini birbirlerine karıştırmamak gerekir. Zira düşük kalorili diyetler zayıflamanın sağlıksız sayılabilecek bir yöntemidir ve sürdürülebilir değildir. Bir çoğunuzun da tecrübe ettiği gibi düşük kalorili şok diyet tabir edilen diyetler süresince yağ dokusu yerine kas erimesi olmakta ve diyet terk edilir edilmez, diyet süresince verilen kilolar geri alınmaktadır. Ağız veya iğne yoluyla alınan HCG damlası ise bir yandan vücuttaki fazla yağları yok ederken diğer yandan da kasların erimesini önlemekte ve kalıcı bir kilo verme süreci yaşatmaktadır. HCG zayıflama damlası ile günlük en az 3000 kalorilik enerji harcanmakta ve bu enerjinin 2500 kalorisi vücuttaki bölgesel yağ dokularından karşılanmaktadır.

HCG Damlası Zayıflatır Mı?

HCG zayıflama kürleri genellikle 2-3 ay sürmekte ve bu sürede çok ciddi kilo kayıpları görülebilmektedir.

HCG Damlanın Zararları Var Mı?

Sahte olmayan faturalı ve sağlık bakanlığı onayı bulunan hiç bir HCG damlası ürünü sağlığa zararlı değildir. Yeter ki önerilen dozlarda ve şekilde tüketilsin. Ancak gebelerin ve emziren annelerin kullanması uygun değildir. Diğer yandan zayıflama hapları gibi bilmediğiniz kimyasal maddeler içermezler. İçerdiği HCG hormonu uygun miktarlarda kullanıldığında insan sağlığına hiç bir zararı ve yan etkisi olmayan bir biyokimyasal maddedir. Ancak HCG zayıflama damlası ve iğnesi kullanmadan evvel yine de doktorunuza danışmanızı kuvvetle tavsiye ediyoruz.

HCG Protokolü Nedir – HCG Diyeti Nasıl Yapılır?

HCG protokolü adı verilen ilk 2 günde vücudun daha sonraki dönemde açlık hissine kapılmaması için yağ depolama evresi olarak adlandırılır. Bu dönemde kalori bakımından zengin yiyecekler tüketilir. Ancak diğer yandan da HCG damlası ağız yoluyla hastaya verilmeye ilk günde başlanmıştır.

Daha sonra size önerilen beslenme planı uygulanır ve HCG damlasına devam edilir. 21 ile 55 inci günlerden arasında günlük 500 kalori sınırı olan bir diyet planına daha geçilir. Bu dönem boyunca vücut 3000 kalori harcicak ve bunun 2500 kalorisi yağ yakımından sağlanacaktır. 25 günlük sürede kabacaca 62.500 kalori harcanır ki bu yaklaşık olarak 9-10 kilo yağ yakımı manasına gelmektedir.

HCG uygulamasının son 3 günü HCG damlası bırakılır ve vücut dinlendirilir. Bu dönem boyunca vücuttan HCG hormonu tamamen atılmış olur. Daha sonraki uyum aşamasında günlük kalori miktarı arttırılır 1 hafta boyunca şeker ve nişastalı ürünlerin tüketimi yasaklanmıştır. Bu dönemde metabolizmanın bir tür resetleme işleminden geçmesi amaçlanmaktadır. Uyum aşamasının sonraki 2 haftasında kademeli olarak hastanın nişasta ve şeker tüketmesine izin verilir. Sonraki 6 haftada ise normal beslenme düzenine dönülür. Bu süre zarfında en az 10 kilo vermiş olmanız gerekmektedir.

HCG Zayıflama Damlasını Kimler Kullanamaz?

Hamile bayanların ve emziren annelerin HCG kilo verme damlası kullanması yasaktır.

HCG damla nerede satılır: Eczanelerde ve saygın internet sitelerinde HCG zayıflama damlası satılmaktadır. Bu siteler İstanbul Ankara İzmir Adana gibi şehirlere sipariş ile kapıdan teslim yapabilmektedir.

HCG Kullanıcı yorumları: Kadınlar Kulübü gibi paylaşım sitelerinde HCG damla hakkında pek olumsuz bir yoruma rastlamadık. Şayet okurlarımız arasında HCG zayıflama damlası kullanan var ise ve şikayet, övgü, öneri vs katkıları var ise bize çekinmeden yazabilirler.

HCG Zayıflama Damlasının İçeriği Nedir?

HCG damlası içeriği olarak çok az miktarda HCG maddesi ile birlikte bitkisel özlerden elde edilen L-Carnithine, Ornithine, Vitamin B6, Vitamin B12 ve bunlarla birlikte mineralli arıtılmış su bulunmaktadır.

Comments (0)
Add Comment