Türkiye'nin İlk ve Tek Diyet Haberleri Sitesi

2 ayda 20 kilo verdiren diyet listesi ve öneriler!

Kilolu insanların fazla kilolarından kurtulmaları diyet ve egzersizle mümkündür. Ancak 20 kilo gibi oldukça fazla kiloyu 2 ay gibi bir sürede vermek sabır ve dirayet ister.

Şok diyetlerle 5-10 gün içerisinde dahi verilebilecek kilo miktarları belli sınırları geçmeyecektir. 2 ay içerisinde sağlıklı şekilde fazla kilolardan kurtulmak ve istenilen vücut ölçülerine kavuşmak mümkündür.

İnanmak Başarmanın Yarısıdır

Kilo vermek bütün zaman gerektiren süreçlerde olduğu gibi inanmakla başlar. Sabırlı olarak sonucun sizlere vereceği mutluluğu ve sağlığı düşünerek hareket etmelisiniz. Uygulanacak diyet ve yapılacak egzersizlerin kolay olduğuna inanırsanız, zor olarak beyninize kazınan bu süreçleri kolayca aşabilirsiniz. Birçok insan kilo vermek için başladığı sürecin daha başında pes etmektedir. Bunun için sağlam bir inançla başlamak gerekir. Bu inancın perçinlenmesi için geçen sürede verilen kiloların etkisi sizi daha da umutlandıracaktır. O nedenle başlangıçta inanmalısınız. Kendinize dürüst olamalısınız ve bu samimiyeti sonuna kadar sürdürmelisiniz.

Su İçmenin Önemi

2 ayda kilo vermek zaman açısından da sizi sınayacaktır. Bu süre zarfında uygulanacak diyete uymak ve sonunda 20 kilo vermek için bazı kuralalrı süreklilik haline getirerek uygulamalısınız. Bunlardan ilki bol bol su içmektir. Bu sizin metabolizmanızı hızlandıracak eskisi kadar yemek tüketmenizi engelleyecektir. Uzmanlar kilo vermek için uzun dönemli diyet yapacak olanların normal insanlardan 2 kat daha fazla su tüüketmeleri gerekliliğine vurgu yapmaktadırlar. Bu hem sağlığınız için önemlidir hem de suyun kandaki dolaşım hızının artması ile atıştırma alışkanlıklarının önüne geçmesidir. Ayrıca yemeklerden önce su tüketimi, yemekle alınan kaloriyi azaltmaktadır. Yemeklerden 20 dakika önce içilecek 2 bardak ılık su işinize yaracaktır. Su içmek sizi rahatsz ediyorsa suyun içine limon kabuğu atabilirsiniz. Böylece suyu tatlandırmış olur ve limonun detoks etkisinden de faydalanmış olursunuz.

Diyetteyken Sosyalliğinizi Yitirmeyin

Diyet yaparken birçok insan içine kapanır ve arkadaşları da dahil olmak üzere sosyal hayattan uzaklaşırlar. Oysa kilo verirken sizi teşvik edecek insanlarla bu konu üzerinde konuşmanız sizi motive edecektir. Ayrıca sosyal etkinliklere katılmanız zihninizi farklı olaylara konsantre edecek bu da kilo verirken yaşayacağınız tek düzelikten kurtulmanızı sağlayacaktır. Ayrıca sizin gibi kilo vermek isteyen bir yakınınızla beraber diyete başlamanız, ortak noktalarda hareket etmeniz hem yalnızlığınız hem de kilo vermedeki hırsınızı dengeleyecektir. Böylece 2 ayda 20 kilo vermek için kendinizi daha hazır hissedeceksiniz.

2 Ay Uzun Değildir

2 ay diyet uygulamak ve bununla birlikte egzersiz yapmak için uzun bir süre gibi gelebilir. Oysa bu zaman dilimi sağlıklı kilo vermek için idealdir. Üstelik 2 aylık süre zarfında kişilerin beslenme alışkanlıkları kolaylıkla değişebilir. Uygulayacağınız diyete alternatif besinler bulursanız 2 ayın göz açıp kapayıncaya kadar geçtiğini göreceksiniz.

Ezgersizin Önemi

Kilo vermek için uygulanan diyetin yanı sıra çeşitli ezgersizlerin yapılması gerekir. Bu hem metabolizmanızı hızlandırır hem de alınan kaloriden daha fazlasınız yakarak kilo vermenize yardımcı olacaktır. Egzersizler ile desteklediğiniz diyetiniz neticesinde verdiğiniz kilo istediğiniz rakamlara ulaşmasa da daha uzun sürede ideal kilonuza ulaşacağınızdan şüphe duymayasınız.

Örnek Diyet Listesi

Bu listeye alternatif ve verilen besin türlerine ikame edici gıdaları da ekleyebilirsiniz. 2 ayda 20 kilo vermek için örnek diyet listesi şu şekildedir.

Sabah: 

  • 1 findan sıcak su
  • Meyve salatası  veya soya yoğurdu

Ara Öğün:

  • 1 adet elma veya armut

Öğlen:

  • 1 porsiyon yağsız
  • Izgarada balık
  • Yağsız mevsim salatası

Arar Öğün:

  • Yarım kase yağsız yoğurt veya meyveli smothie

Akşam:

  • 1 porsiyon yağsız et
  • Balık
  • Köfte veya sebze ve patates barındıran yemek veya 3 yumurtalı omlet

Yatmadan Önce:

  • 1 porsiyon diyet dondurma veya yarım kase yağsız yoğurt.

2 aylık diyet için hazırlanan listede önemli olan günlük kalori ihtiyacının altında kalacak kalori miktarına göre besinleri tüketmektir. Böylece kilo vermek için daha kolay liste bulunmuş olur.

yorum Yap