Türkiye'nin İlk ve Tek Diyet Haberleri Sitesi

Bölgesel incelme yöntemleri ile fit bir vücut artık mümkün!

Diyet ile istenilen bölgelerde incelmenin başarılamadığı durumlarda Liposuction, Mezoterapi, Lipoliz, Karboksiterapi ve Ultrashape gibi bölgesel incelme yöntemleri ile başarılı sonuçlara ulaşılıyor.

Vücudunda dengesiz kilo problemi olan insanların bu fazlalıklarından kurtulmak için çeşitli diyet programlarının peşine düşmekte ve çoğu zamanda fiyatına bakmaksızın bu programları uygulamaktadırlar. Uyguladığınız diyet programları kilo vermek istediğiniz bölgelerde etkili olmayabilir. Çoğunlukla da etkili olmamaktadır. Örneğin bel bölgenizde ve göbek bölgenizde fazla kilonuz var ve buna uygun diyet programı yapmanıza rağmen o bölgenizden incelemiyorsunuz. Genellikle bölgesel zayıflama yöntemleri arasında cerrahi, iğneli, vakumlu gibi çeşitler yer almaktadır. Çoğu kişinin denediği bu yöntemlerle bölgesel incelme mümkün olabilmektedir. Bu yöntemler aşağıdaki görüldüğü gibi sayılabilir ve isteğe bağlı olarak kişilere uygulanabilir. Aşağıdaki yöntemlerden yola çıkarak doktorunuzun size en uygun gördüğü bölgesel incelme yöntemini seçebilirsiniz.

Bölgesel İncelme İçin Liposuction Yöntemi

Vücudunuzun belirgin bölgelerinde meydana gelmiş fazla yağ dokuları, vakum yöntemi kullanılarak alınmaktadır. Bu işlem gerçekleştirilirken uzun ince metal borular kullanılmaktadır. Uygulanacak bölgenin düzgün bir form kazanması amaçlanmaktadır. Lokal anestezi uygulanmakta ve kanamanın en aza indirgenmesi için ilaçlar kullanılmaktadır. Bundan dolayı yağlar daha rahat çekilebilmektedir. Liposuction yöntemi teknolojinin ilerlemesiyle son zamanlarda ayakta yapılır hale gelmiştir. Doktorların görüşüne göre, ayakta tedavinin sağlanması yer çekimini de etkisiyle daha rahat olmaktadır. Bu bölgesel incelme yöntemi sayesinde, yağ hücreleri azaltıldığı için ileride kilo alma durumları gerçekleşse bile, yağlar bu bölgede eskisi gibi toplanmayacaktır.

Bölgesel İncelme İçin Mezoterapi Yöntemi

Bu yöntem hem selülit hem de bölgesel zayıflama için kullanılmaktadır. Deri altına bir karışım çok ince iğneler yardımıyla ilave edilmektedir. Bu karışım doğal bileşenlerden elde edilmekte, yağı eritmekte, dolaşımınızı düzenleyecek bir karışım olmaktadır. Mezoterapi yöntemi liposuction yönteminden farklı olarak cerrahi biri işlem değildir. 10 dakika gibi bir sürede bir seans tamamlanmaktadır. Yalnız kişi kilo alımına dikkat etmezse, tekrar o bölgede kilo alımı gerçekleşecektir. Çünkü liposuction gibi o bölgenizdeki yağ hücreleri yok edilmemiştir.

Bölgesel İncelme İçin Lipoliz Yöntemi

Yağ hücreleri bu yöntemle tamamen deforme edilerek ortadan kaldırılmaktadır. Yağ içeriği, lipoliz yöntemiyle dışarıya çıkartılmaktadır. İlaç eritme yöntemiyle her bir bölgenizdeki yağı eritmek ve metabolizmanıza eklemek mümkün olacaktır. Bu ilaçların içinde soya bulunmaktadır. Çok ince iğneler yardımıyla incelmek istediğiniz bölümlere uygulanmaktadır. Yağ hücreleri eriyecek ve vücuttan fazla yağın atılması sağlanmış olacaktır. Hem bölgesel incelme isteyip hem de cerrahi operasyonlara harcayacak vakti olmayanlar için ideal ve kullanışlı bir yöntemdir. Bu yöntemle acı duyulması söz konusu değildir. Uygulama sonrası şişkinlik, hassasiyet ve kaşıntı, morarma olabilmekte ancak kısa bir süre sonra geçmektedir. Bu süre 2- 3 gün kadar sürmektedir.

Bölgesel İncelme İçin Karboksiterapi Yöntemi

Bu yöntem karbondioksitin cilt üzerindeki son derece olumlu etkilerinden yola çıkılarak yapılmıştır. Saf karbondioksit gazı, deri içine özel bir alet yardımıyla verilmektedir. Dokudaki ve dolaşımdaki bölgesel metabolizmanın hızlanması sağlanmış olmaktadır. Damarlar genişlemekte, kan akışı hızlanmakta ve karbondioksitin vücuttan hızlı bir şekilde atılması ile yağ yakımı hızlanmaktadır. Cerrahi bir yöntem değildir, hızlı, rahat uygulanmaktadır. Bölgesel zayıflama, çatlaklarınız ve selülit tedaviniz için tercih edebileceğiniz bir yöntemdir. Uygulama sonrasında oluşan yarım saat veya 1 saat süren şişlik hissini, yürüyüş yaparak üzerinizden atmanız mümkün olacaktır.

Bölgesel İncelme İçin Ultrashape Yöntemi

Ameliyatsız bir yöntemdir. Bölgesel incelmede kullanılmaktadır. Yağ hücreleri ultrason teknolojisi yardımıyla parçalanmaktadır. İğnesiz bir yöntemdir. Ses dalgaları yardımıyla deri altında bulunan yağ hücreleri parçalanmaktadır. Kalıcı olacak şekilde bir incelme sağlanmış olacaktır. Ultrashape yöntemi eritilmesi istenen bölgeye uygulanır, başka dokulara zararı söz konusu değildir. Ultrashape yöntemi bir buçuk saat sürmektedir. 1 veya 4 seans yeterli olacaktır. 1 buçuk haftada bir tekrar edilebilmektedir. Her bir seansta 2 veya 4 cm aralığında bir incelme söz konusu olacaktır.

yorum Yap