Türkiye'nin İlk ve Tek Diyet Haberleri Sitesi

En etkili zayıflama yöntemleri ile fazla kilolara elveda!

Kadınların ve erkeklerin cinsiyet farkına bakmaksızın problem yaşadıkları şey kilodur. Fazla kilolarıyla başı dertte olanlar her zaman en etkili zayıflama yöntemlerini aramaya devam etmişlerdir. Bu yöntemleri seçerken her zaman kişiye özel olmasına dikkat etmelisiniz. Herkesin uygulayıp da kilo verdiği yöntem sizde aynı etkiyi yaratmayabilir. Herkesin metabolizma hızı farklıdır.

En etkili zayıflama yöntemleri ile kilo vermeniz ve fit bir vücuda kavuşmanız mümkündür. Zayıflamada en etkili iki yöntemden biri Amerikalıların yeni sistemi olan ‘çeneni değil vücudunu çalıştır’ yöntemi ve ikincisi ise sabah kalkıldığında ilk iş 15 dakika spor yapma yöntemidir. Bu yöntemler püf noktalarıdır. Bu iki yöntemle göbek yağlarınızdan ve tüm vücut kilolarınızdan kurtulmanız mümkün olacaktır.

En Etkili Zayıflama Adı Altında Yapılan Hatalar

Yapılan bazı hatalar diğer hatalara yol açmaktadır. Bu durumda aklınız karıştığında bazı diyetisyenlerin mucizevi diyetlerini uygulamak isteyebilirsiniz. Bu diyetler kadar yukarıda ki yöntem de kendi içinde önem teşkil etmektedir. Bu teknikler sayesinde zayıflamanın aslında o kadar da zor olmadığını göreceksiniz. Asıl önemli olan şey vücudunuza aldığınız enerji miktarıdır. Aldığınız kalori miktarının yakılan kalori miktarından fazla olmaması gerekir. Yoksa vücut yağ depolama gereksinimi duyacak ve sizde bu sayede kilo alacaksınızdır. Her güzelliğin bir zorluğu olduğu bilinen bir gerçektir. Diyet yapmadan ve spor yapmadan kilo vermeniz mümkün değildir. Her zaman yediklerinize dikkat etmelisiniz.

En Etkili Zayıflama Evde De Gerçekleştirilebilir

Zayıflama sürecinde üşengeçlik, bıkkınlık, pazartesinden sonra bir bunalım ve salı günü diyeti bırakma, hiç spor yapmama, su içmemek zayıflamanın önünde bir engel teşkil etmektedir. Üşengeçliği bırakın sözünden yola çıkarak, ‘çeneni değil vücudunu çalıştır’ sloganıyla hareket etmelisiniz. Konuşmayı çok sevenler hariç birçok insan zayıflamak istiyorum cümlesini ağızlarından düşürmezler. Ancak bunun için tek bir adım atmaya cesaretleri yoktur. Sürekli ağızlarda olan bu söz yerine vücudumuzu çalıştırmayı amaç edinmelisiniz.

Gün içerisinde her zaman hareketli bir yaşamı tercih etmelisiniz. Örneğin iş yerlerinize yürüyerek gitmeyi alışkanlık haline getirin, eğer mesafe çok uzunsa servisten iş yerinizin birkaç sokak ötesinde inin ve yürüyünüz. Arabanızla gidiyorsanız aynı şekilde davranın. Bu şekilde ayda fazladan kalori yakmış olacağınızı asla unutmayın. Zayıflamak istiyorum düşüncesi yanında bu düşünceyle beyninize sinyaller yolluyorsunuz, yukarıda bahsedildiği gibi bu sinyallerin işe yaraması için egzersizlere yoğunluk vermelisiniz. Hareketli bir yaşam yanında bol bol su tüketmek en etkili zayıflama yöntemleridir. Göbek eriten hareketler ile güne başlamayı alışkanlık haline getirmek sizin için çok faydalı olacaktır.

Sabahları limonlu ılık su için ve güne sporla başlayın. Tempolu yürüyüşler hayatınızın bir parçası haline gelmelidir. Bunun yanında bölgesel incelme için yapacağınız egzersizlerle incelmeniz mümkündür. Göbek eritme hareketlerini otururken yapmanız vücudunuzun daha kolay çalışmasını sağlayacak ve yağ yakmasını hızlandıracaktır. Sabah hiçbir şey yemeden yapılan spor vücudunuzda bulunan glikojeni yakmaktadır. Glikojen normalde vücut tarafından kolay eritilememektedir. Nişastaya benzer bir maddedir ve karaciğer tarafından üretilmektedir.

En Etkili Zayıflama İçin Güne Başlarken Neler Yapılmalıdır?

En etkili zayıflama yolları;

  • Uykudan uyanır uyanmaz bir bardak limonlu ılık su için.
  • Vücudunuzda biriken toksinleri lavaboya giderek atın.
  • 4- 5 dakika gibi bir sürede ev içinde yürüyün koşturun ve ısınma hareketleri yapın.
  • Sonrasında basit egzersizler yapın. Bu süre en az 15 dakika olmalı, şınav ve mekik ile destekleyin.
  • Sizi zorlamayacak yöntemleri kullanmaya çalışın. İlk spora başladığınız günlerde kendinizi fazla zorlamayın, kaslarınıza yüklenmeyin.
  • Örneğin mekik çekiyorsunuz, önce ısınma hareketleri yapın ardından harekete başlayın. Ancak bu hareket sayısı en az 50- 60 olmalı ki vücut yağ yakmaya başlayabilsin. 20 kez yaptığınız hareketlerde vücut yağ yakmaya başlamaz.

En Etkili Zayıflama Yöntemleri Tüyoları

Öğünlerinizden en az 15 dakika önce 1 bardak su için. Bu şekilde midenizin bir kısmı dolacak ve tokluk hissi yaratacaktır. Öğününüzü yemeye başladığınızda erkenden doyduğunuza inanamayacaksınız. Su içmek en etkili zayıflama yöntemidir. Toksinlerinizde kurtulacaksınız ve cildinize parlaklık kazandıracaktır.

Kurutulmuş sebzeler yerine her zaman taze sebzeleri tercih edin, dışarıdan dondurulmuş gıdaları tüketmeyin, yeşil salatalarınıza hazır sosları eklemek yerine sirkeli sosları dökmeyi tercih ediniz. Bu şekilde yapmazsanız fazladan 80 kaloriye kadar alırsınız.

Eğer tatlı krizine girerseniz kurabiye veya pastalardansa bir parça siyah çikolata yemelisiniz. Bu parça ile tatlı kriziniz sona erecek ve bu sayede daha az kalori alacaksınız.

Porsiyonlarınız her zaman sabit kalsın, tabaklarınızı küçülttün, bu sayede az yemek de olsa tabağınızı dolu görmek sizi oldukça tatmin edecektir.

Her zaman daha çok hareket edin, spor salonlarına para dökmek zorunda değilsiniz. En basit yöntem hayatınızda bazı alışkanlıklarınızı değiştirmek olacaktır. Örneğin asansör yerine merdivenleri kullanın.

Bazı içeceklerden uzak durmalısınız. Bu sayede kalori miktarınızı azaltacaksınızdır. Örneğin meyve suyu, şarap, kola gibi içeceklerden vazgeçmelisiniz. Bol bol su içmelisiniz. Suyun içine limon, elma veya nane koyarak tatlandırabilirsiniz. Şekersiz yeşil çay da en etkili zayıflama yöntemleri arasındadır.

 

 

 

 

yorum Yap