Türkiye'nin İlk ve Tek Diyet Haberleri Sitesi

Sağlıklı ve doğal zayıflamanın en kolay yolu!

Zaman geçtikçe ve yaşınız ilerledikçe metabolizma hızınız yavaşlamaktadır. Gençlere göre daha yavaş kilo vermeye başlarsınız. Bununla ilintili olarak daha hızlı kilo almaya başlarsınız. Eğer spor alışkanlığınız yoksa ve beslenmenize dikkat etmiyorsanız kilo almanız kaçınılmaz olacaktır. Gençler için de hareketsiz bir yaşam ve hazır besinlerle beslenmek obeziteye varan sonuçları beraberinde getirecektir. Zayıflamak için çareler aranması bir alışkanlık haline gelmiş durumdadır. Kişiye uygun olsun olmasın birçok diyet programı araştırılmadan uygulanmaktadır. Hızlı şekilde ve sağlıksız bir şekilde verilen kilolar kısa bir zamanda geri alınmaktadır. Peki sağlıklı zayıflamanın en kolay yolu nedir?

Bu noktada yapılması gereken şey, kişinin kendine uygun diyet programını oluşturmasıdır. Oluşturduğu diyet programını uygulama süresi kilo verene kadar olmamalıdır. Bunu hayat standardı haline getirmelidir. Beslenme programı bir diyetisyen yardımı alınarak yapılırsa daha doğru ve sağlıklı sonuçlar alınabilecektir. Beslenme programı yanında fiziksel aktiviteler yapılmalı ve gün içinde bol bol su içilmelidir.

Zayıflamanıza En Kolay Yolu ve Zayıflamaya Yardımcı Olacak Yöntemler

Gün içerisinde 2 litre su içmeniz kilo vermenizi ` oranında artıracaktır. Kalori yakmanızı kolaylaştıracaktır. Günlük besin alınımınızın sindirimi için sıcak su yerine soğuk su içmeniz kilo vermenize ve kalorilerin yakılmasına daha fazla etki sağlayacaktır. Ayrıca soğuk su içmeniz mide açlığınızla başa çıkarak tok hissetmenize neden olacaktır. Diğer öğününüze gelene kadar içtiğiniz soğuk sular sizi tok tutacak ve beyniniz de bunun mideniz gibi kabul edecektir. Fiziksel aktiviteleriniz sırasında susamanızı beklememelisiniz veya günlük hayatınız da su içme ihtiyacını hissetmeden su içmelisiniz. Susuzluk hissine ulaştığınızda vücudunuzun %2’sine kadar su kaybettiği anlamına gelecektir.

Soğuk havalarda daha fazla kalori yakabileceğinizi biliyor muydunuz? Yapılan bir araştırmada soğuk odaya konulan erkeklerin fazladan 250 kalori yaktığı saptanmıştır. Bu süre ise 3 saat sürmüştür. Yapılan spor aktivitelerinde çok fazla kalın giyinmek, belin çevresine streç sarmak sadece fazladan su kaybetmenize neden olacaktır. Yalnız bu gerçek bütün gün soğukta oturmanız gerektiği anlamına gelmiyor.

Zayıflamanın en kolay yolu kas yapmanızdır. Kas yapmanız sizin daha fazla kalori harcamanıza neden olacaktır. Örneğin 1 kilo kas 1 kilo yağdan daha fazla kalori kaybetmenize neden olacaktır. Kaslı bir vücutla görsel olarak fit olmanızın yanı sıra metabolizmanızın daha hızlı çalışmasına ve kalori yakmanızın daha fazla olmasına neden olacaktır.

Zayıflamanın en kolay yolu uyku düzeninizi sağlamanızdır. Ortalama en az 7 saat uyumalısınız. Spor aktivitesi yaparken uykunuzdan feragat ederseniz doğru bir yolda olduğunuz söylenemez. Uykunuzu yeteri derecede almamanız obezite ve kilo alma gibi problemleri beraberinde getirecektir. Uykusuz kaldığınızda vücudunuzun çeşitli hormonlar salgılar. Epinefrin, norepinefrin ve kortizol gibi stres hormonları salgılanır. Bu durumda sabah uyandığınızda vücudunuz şekerli gıdalar isteyecektir. Bu da uzun vade kilo almanıza neden olacaktır. Ortalama en az 7 saat uyku sonrası egzersizlerinizi yapmanız daha doğru olacaktır.

Neden Kilo Alırız ve Nasıl Zayıflarız?

D Vitaminin vücudunuzda yeterince olmadığında, bu durumun kilo almanıza neden olduğunu biliyor muydunuz? Zayıflamanın en kolay yolu D Vitamini eksikliğinizin bilincinde olup bol bol güneşe çıkmanızdır. Akdeniz ülkelerinin İskandinav ülkelerine göre daha az D Vitamini aldığı bilinmektedir. Çünkü İskandinav ülkelerinde yaşayan kesim D Vitamini eksikliklerinin farkına varıp takviye edici besinler kullanmaktadırlar. D Vitamini kas ve kemik metabolizmanızın gelişmesine yardımcı olacaktır.

Daha fazla protein tüketmeye özen göstermelisiniz. Vücut proteini sindirirken daha fazla enerji harcamaktadır. Protein karbonhidrat içerikli gıdalara göre çok daha zor sindirilir. İşte bunun için protein içerikli gıdalar tüketmeniz daha fazla kilo vermenize neden olacaktır. Örneğin balık, yumurta, beyaz et ve yoğurt bol proteinli gıdalardır.

Günlük hayatınız boyunca hareketli olmaya özen göstermelisiniz. Çünkü bu kilo vermenin en kolay yolu olarak bilinmektedir. İşe giderken araba veya servis kullanıyorsanız, iş merkezinize birkaç sokak kala inmeli ve kalan yolu yürüyerek tamamlamalısınız. Asansöre binmeyi hayatınızdan ekarte edip merdiven kullanmayı alışkanlık haline getirmelisiniz. Yapılan bir araştırmada, zayıf insanların kilolu insanlara göre gün üçünde 152 dakika daha fazla hareket ettiği saptanmıştır. Her zaman küçük hareketler yapıyor olsanız bile bu uzun vadede sizi daha zayıf kılacaktır.

Makalemizde zayıflamanın en kolay yolu nedir, nelerden geçer bilgiler sunmaya çalıştık. Yukarıda belirttiğimiz hususlarda dikkatli olduğunuzda çok zorlanmadan ideal kilonuza zamanla ulaşabilirsiniz.

yorum Yap