Türkiye'nin İlk ve Tek Diyet Haberleri Sitesi

Sağlıklı ve doğal yollarla kilo vermek için 5 altın kural!

Çağımızın hastalığı obezite gün geçtikçe artmakta ve obeziteye bağlı sağlık sorunları yüzünden her yıl 3 milyona yakın insan hayatını kaybetmektedir. Obezite, sağlık sorunlarının yanı sıra spor merkezlerine, zayıflama ilaçlarına, liposuction ve tüp mide ameliyatlarına ödenen her yıl milyonlarca dolar bir takım maddi sıkıntıları da beraberinde getiriyor.

Diyet yapmak, aç kalmak mı?

Bilinenin aksine gram hesabı yaparak zayıflamaya çalışmak, kişiye kısa vadede bir katkısı olsa da uzun vade de bir fayda sağlamaz. Çünkü bu tarz diyetlerde kişi hem yaşam kalitesinden az yediği ve güçsüz kaldığı için çok ödün veriyor hem de en ufak bir kışkırtılma ile diyetini kolayca bozuveriyor.

Pekiyi Kanser’den daha hızlı yayılan obeziteyi, nasıl yenebiliriz?

Herkesin kolayca uyabileceği ve sağlıklı bir şekilde aç kalmadan nasıl zayıflanabileceği hakkında bir kaç basit tavsiye vermek gerekirse;

1- En Güzel İlaç Su

Suyun faydaları anlatmakla bitmez fakat günde 7-8 bardak su içmek, hem sindiriminizi kolaylaştıracak hem de metabolizmanızı hızlandırdığı için kolayca kilo vermenizi sağlayacak.

Eğer günde 1-2 bardak su içiyorsanız, vücudunuz susuzluk ile açlığı kolayca karıştırabilir. Yapılan araştırmalara göre; yemekten önce 1-2 bardak su içen bir grubun, içmeyen gruba göre daha az yemek yediği tespit edilmiş ve yemekten önce mutlaka su içilmesinin önemi uzmanlar tarafından dile getirilmiştir.

2 – Ambalajlı Ürüne Hayır!

Paketlenmiş ambalajlı ürünlerin, raf ömürleri uzatılsın diye eklenen katkı maddelerinin kanserojen tarafı bir yana obeziteye sebep verdiği artık bütün uzmanlar tarafından doğrulanmaktadır. Zayıflamak isteyen bir bireyin hiç bir koşul gözetmeden bu tip ürünlerden uzak durması ve asla tüketmemesi gerekmektedir.

3 – Uyku Yoksa Sağlık Yok!

Zayıflamak bir yana, uyku insanın akıl ve ruh sağlığı için önemli bir yere sahiptir. Günde 7-8 saatten az uyuyan ya da gece uykusu almayan bir bireyin vücudunda; tokluk hissi yaratan hormonların çalışmadığı araştırmalara göre kanıtlanmış, zamanında alınan düzenli uykunun önemi bir kez daha anlaşılmıştır.

4 – Protein, Yağ Ve Karbonhidratta Seçicilik

Karbonhidrat

Enerji deposu olan karbonhidratlar kilo almamızın en büyük sebeplerinden biridir. Beyaz unla yapılmış” simit, poğaça, makarna, ekmek vs. Zehir depoları yerine tam tahıllar meyve ve sebze gibi besin değerleri yüksek gıdalar tercih edilmelidir.

Yağ

Sağlıklı yağları uzaklaştırmadan diyet yapmak mümkündür. Asıl alınmaması gereken hazır ve kızartma gibi yiyeceklerin içinde olan yağlardır. Halbuki Omega 3 gibi vücut fonksiyonlarımıza yardımı dokunan ve ” ceviz, balık, kabak çekirdeği..gibi” besinlerde olan yağlar muhakkak tüketilmeli fakat hepsinde olduğu gibi aşırıya da gidilmemelidir.

Protein

Hücrelerin yapı taşı olan protein, hücre yenilimi ve enerji üretimi için çok iyi bir kaynaktır. Et, süt, yumurta, baklagiller en yaygın protein kaynaklarıdır.

5- Yani Aç Kalmak Bir Diyet Türü Değildir?

Herkesin korktuğu “diyet” kelimesi kibrit kutusu peynir 3 zeytin ve aç kalmak değil sadece yeme alışkanlığını değiştirmek ve kesinlikle aç kalmamak demektir.

yorum Yap