Türkiye'nin İlk ve Tek Diyet Haberleri Sitesi

Şok diyetler ile hızlı kilo verme!

Hızlı bir şekilde kilo vermek ve sağlıklı kalmak konuları birbirinden farklı süreçler olabilir. Bu durum şöyle açıklanabilir. Şok diyetler en çok revaçta olan diyet grubudur. Çünkü gerçekten de çok hızlı sonuçlar vermektedir. Ancak bu çok hızlı elde edilen sonuçlar, farklı şekillerde geri alınabilir. Yani şok diyetler aracılığı ile verilen kilolar, katlarıyla alınabilir. Çünkü bu diyetlerde metabolizmaya etki edilir. Ancak şok diyet aracılığı ile yağ yakımı sağlanmaz. Yani bu diyetler ile zayıflamak yağdan değil, genel anlamda su ve kas oranından kaybetmeye yarar.

 

Şok diyetler uygulanırken, bilinmesi gereken asıl nokta verilen veya verilecek olan kiloların sağlıklı bir şekilde verilmesidir. Çünkü su ve kas kaybı olmaktadır. Ayrıca bu sebepten ötürü de verilen kilolar geri alınacaktır. Bu sebeple hızlı kilo verme ile şok diyetleri ve sağlıklı zayıflamayı ayrı ayrı değerlendirmek gerekmektedir.

Hızlı Kilo Verme Nedir?

Hızlı kilo verme, genel sağlık durumu ön plana alınarak, iyi bir beslenme düzeni ile sağlanan zayıflamadır. Hızlı kilo vermek için öncelikle, şekerli yiyeceklerden tamamen kurtulmak gerekir. Bu noktada aslolan işe yaramayan kalori odaklarından uzak durmaktır. İşe yaramayan kalori demek, kalori değeri yüksek olan ancak besin değeri düşük olan yiyeceklerdir. Alınan besin enerjiye dönüşmeden yağa çevrilerek depolanır. Bu da hiçbir şekilde istenmeyen bir durumdur.

Şeker bu gereksiz kalori alımında liste başı öğedir. Şeker farklı yiyeceklerde yer alır. Örneğin, bir meyve veya sebzede de şeker vardır. Ancak hissedilme oranı birbirinden farklıdır. Bu gibi yiyeceklerden alınan şeker, vücudun ihtiyaç duyduğu şekerdir. Ancak ambalajlı ürünlerden alınan şeker her anlamda tehlike arz eder. Hem kilo anlamında ve hem de genel sağlık durumu ile alakalı olarak tehlike meydana getirir.

Hazır gıdalar ile vücuda sokulan ve çok fazla gelen bu şekerin vücuttaki ilk göstergesi, bel bölgesinde gelişen yağlanma durumudur. Hazır gıdalar ile alınan şekerin, çok fazla iştah açtığı da bilinmektedir. Hızlı kilo verme için özellikle şeker kaynağı olan hazır gıdaların hayattan tamamen çıkarılması gerekir. Bunun yerine daha çok meyvelerden şeker alınmalıdır. Nişastalı besinler de kilo verme sürecine engel olmaktadır. Kısa sürede açlık hissi meydana getiren nişasta yoğun karbonhidrat içerir.

Beyaz ekmek, pirinç pilavı ve patates kilo alımını hızlandıran ve kilo verme sürecini olumsuz etkileyen yiyeceklerdir. Protein temelli beslenmek kilo vermede çok fazla önem taşır. Çünkü protein, kasları beslemektedir. Ayrıca uzun süre tokluk sağlaması açısından da açlık krizlerinin önüne geçilmiş olur. Bunların yanı sıra protein kaynaklı besinler, metabolizmayı hızlandırır. Yararlı yağların vücuda alınması da kilo verme sürecini hızlandırır çünkü metabolizmaya olumlu etki yapar. Özellikle balık yağı ve çeşitli kuruyemişlerin tüketilmesi de önemli yarar sağlar.

Hızlı Kilo Verme Hakkında Önemli Noktalar

Hızlı kilo verme konusunda ilk olarak önem arz eden nokta uyku düzeninin sağlanmasıdır. Fazla uyku da az uyku da vücudun ve özellikle metabolizmanın dengesini bozar. Çalışmayan metabolizma yağ depolanması sonucunu ortaya çıkarır. Stresten uzak durmak zayıflama sürecini olumlu anlamda etkiler. Çünkü stres yağ depolanmasını sağlar. Yapılan diyetler günlüklerle perçinlenmelidir. Böylece ne kadar çaba gösterildiği anlaşılır ve motivasyon sağlanır. İştah azaltıcı ara öğünler de hızlı kilo vermede önemlidir. Çünkü bu ara öğünler de metabolizmayı hızlandırmakla birlikte aynı zamanda tatlı krizlerini engeller. Küçük tabaklarla yemek yemek de zayıflama sürecini olumlu anlamda etkiler. Hiçbir öğün atlanmadan o günün tamamlanması da olumlu sonuçları meydana getirir. En önemlisi de yoğun ve düzenli egzersizlerdir.

 

yorum Yap