Türkiye'nin İlk ve Tek Diyet Haberleri Sitesi

Tıbbi zayıflama ile kalıcı olarak kilo vermek mümkün!

Tıbbi Zayıflama Nedir?

Artık günümüzde kalıcı olarak kilo vermek mümkün. Yaklaşık 6 ay diyet ve egzersiz yapmış olmasına rağmen yeterli sonuçları elde edemeyen bireyler için mideye tıbbi müdahale yapılır. Kapalı yöntem kullanılarak ağrısız bir operasyon ile kişilerin kilo vermesi sağlanır. Daha sonra ise hastalar en geç 3 gün içinde taburcu edilir.

Tıbbi Zayıflama Tedavisi Konusunda Sabır Çok Önemlidir

Daha az kalori alma ve günlük yapılan faaliyet ve hareketliliğin artırılması, tıbbi tedavinin temelini oluşturur. Ancak bunun için gerekli sabrı göstermek ve bu uygulamaların kalıcı olmasını sağlamak sanıldığı kadar kolay değildir. Diyet ve egzersiz yaparak kilo vermek çok daha sağlıklı olmasına rağmen, bu yöntemlerle kilo vermek çoğu insana yavaş yöntemler gibi gelebiliyor. Uygulanması planlanan tıbbi zayıflama tedavisinin en azından 6 ay kadar devam etmesi gerekir. Ayrıca, tıbbi tedavi işlemlerinin kesinlikle bir metabolizma uzmanı veya bu konu hakkında deneyime sahip bir iç hastalıkları doktoru, psikolog ve diyetisyen ile birlikte yapılması gerekir.

Tıbbi Zayıflama Tedavisinin Türleri

Tıbbi zayıflama tedavisi; mide kelepçesi, mide balonu, tüp mide gibi birçok farklı yöntemle yapılabilir. Fakat, tıbbi tedavi hastanın kendi tercihine göre yapılmaz. Hastanın genel durumu göz önünde bulundurularak belirlenmelidir.

Mide Kelepçesi Yöntemi

Mide kelepçesi yöntemi, yaklaşık 15 yıl önce Laparoskopik ameliyatların yaygın olarak kullanılmaya başlanması sonucu, tıbbi zayıflama ameliyatlarında da kullanılır hale geldi. Bu yöntemde, yemek borusunun mideye giriş yaptığı yerin hemen altında uygulanır. Burada mide, kelepçeye benzer bir şekilde sıkıştırıldığı için, bu yöntem mide kelepçesi olarak adlandırılır.

Mide Balonu Yöntemi

Mide balonu, kilo vermek amaçlı yararlanılabilecek, günümüzün en basit tıbbi zayıflama yöntemi denilebilir. Bu yöntemde midenin iç bölgesine, hafif bir anestezi uygulayarak işlem yapılır. Sonrasında midenin içine sıvı veya hava ile doldurulan bir balon yerleştirilir. Böylece, midenin gıda tüketme kapasitesi düşer. Midenin bu nedenle çabucak doyması sağlanır.

Mide Tüpü Yöntemi

Diğer karmaşık tıbbi zayıflama yöntemleri kadar etkili bir yöntemdir. Fakat bu tıbbi yöntem diğer yöntemlerden daha kolay ve daha az riskli olduğundan, zayıflama ameliyatlarında yakın zamanlarda en sık kullanılan yöntem haline gelmiştir. Bu yöntemde, mide iç bölgesinin yüzde 80-90’ı çıkartılır ve bir tüp şekline getirilir. Bu yöntem, kapalı ameliyat yöntemleri ile ortalama 1-2 saat içerisinde uygulanır. Ameliyat bittikten sonra ise hastalar ilk 2 hafta boyunca sıvı, sonraki 2 hafta boyunca ise yumuşak gıdalar tüketir. Toplamda yaklaşık 1 aylık süre geçtikten sonra hasta normal gıdalar tüketmeye başlayabilir.

yorum Yap