Türkiye'nin İlk ve Tek Diyet Haberleri Sitesi

Hızlı zayıflamak isteyenlerin tercihi lahana çorbası diyeti nasıl yapılır?

Kilo vermek için uygulanan diyet yöntemlerinden bazıları yavaş bazıları da çok hızlı bir şekilde etkisini gösteriyor. Hızlı bir şekilde zayıflamak isteyen kişiler tarafından tercih edilen lahana çorbası diyetleri son zamanların en popüler diyetleri arasında yer alıyor. Çünkü lahana çorbasında; protein ve karbonhidrat miktarı çok düşüktür.

Lahana diyetleri uygulandığında, yağ ve su kilo kaybının yanında, vücuttaki yağsız dokular da kaybedilir. Bu diyetler esnasında faydalı besin ve kas kaybetme durumu söz konusu olacağı için, bir haftadan daha uzun süre takip edilmesi, önemli sağlık sorunlarına neden olabilir. Şimdi, lahana çorbası diyetlerinin uygulanma yöntemleri üzerinde duralım.

Farklı Lahana Çorbası Tarifleri Deneyin

Lahana çorbası diyetinin birkaç çeşidi vardır. Bu nedenle, farklı lahana çorbası tarifleri deneyerek size en çekici görünen bir çorba çeşidi ile diyetinize devam edin. Klasik lahana çorbası diyet tariflerinin çoğunda bol miktarda lahananın yanında, çeşitli sebzeler, su, et suyu ve domates suyu bulunur. Lahana çorbasını daha lezzetli hale getirmek için farklı baharatlar deneyebilirsiniz. Lahana çorbası diyetine göre, bu çorbanın büyük miktarlarda gerektiği için tek seferde bol bol pişirmenizde fayda vardır.

Diğer Yemekler Yerine Lahana Çorbası Tercih Edin

İzlediğiniz lahana çorbası diyetine bağlı olarak, yemeklerin tümünü veya bir kısmını lahana çorbanızla değiştirmeyi tercih edebilirsiniz. Bazı lahana diyetleri, ilk birkaç gün sadece meyve, sebze ve çorba karışımınızı yemeyi önerir. Daha sonra et ve diğer yiyecekler yavaşça geri ilave edilir.

Diğer diyetler, ilk birkaç gün iki ya da üç öğününüzü lahana çorbasıyla değiştirmeyi ve ardından tekrar diğer yiyecekleri ilave etmeyi tavsiye eder. Buna ek olarak, bazı diyetler düşük kalorili küçük bir öğünden önce lahana çorbası yemeyi önerir.

Besleyici Gıdalar Tüketin

Lahana çorbası diyetinize bazı yiyecekler eklemenize izin verilirse, diyetinizi tamamlamak için düşük kalorili besleyici gıdalar tercih edin. Seçtiğiniz yiyecekler toplam 300 – 500 kalori arasında olmalıdır. Bu, hangi diyeti takip ettiğinize ve toplam günlük kalori sınırınıza bağlı olarak değişecektir. Bu esnada diyetinize yağsız protein, meyve, sebze ve kepekli tahıllar eklediğinizden emin olun. Bu yiyecekler bir araya geldiğinde sağlıklı bir menü meydana gelecektir.

Bol Miktarda Su İçmeye Özen Gösterin

Birçok lahana çorbası diyeti, sağlıklı bir seçim olduğu için; şekersiz, kafeinsiz sıvıların dışındaki diğer içeceklere izin vermez. Diyetiniz sırasında izin verilen içecekleri içme konusunda sadık olmaya dikkat edin. Bu nedenle, çoğu sağlık uzmanı, günde 8-10 bardak su içilmesini öneriyor.

Yan Etkilere Karşı Dikkatli Olun

Lahana çorbası diyetlerinin bazıları çok düşük kalorili ve çok düşük karbonhidratlı yiyecekleri teşvik eder. Bu, özellikle ilk birkaç gün için geçerlidir. Bu süreçte, bazı yan etkiler veya rahatsız edici belirtiler ortaya çıkabilir. Baş ağrısı, baş dönmesi, güçsüzlük ve konsantre olmakta zorluk çekme gibi belli başlı yan etkiler görülebilir. Genel olarak, bu belirtiler daha normal bir şekilde beslenmeye geçtiğiniz zaman veya diyetinize daha fazla yiyecek eklediğiniz zaman ortadan kalkar. Eğer belirtileriniz kötüye gidiyorsa veya günlük aktivitelerinizi etkiliyorsa, hemen diyeti bırakmalı ve hızlı bir şekilde doktora görünmelisiniz.

yorum Yap