Türkiye'nin İlk ve Tek Diyet Haberleri Sitesi

İştahınızı keserek kolay kilo vermenizi sağlayan 11 gıda!

Bazı besinlerin (acı biber gibi) iştah açma özelliği olmasının yanında bazı besinlerinde iştah kesme özelliği vardır. İştah kesen besinler yüksek kalorili olmalarında, mide de daha uzun sindirilmelerinden veya tokluk hissi oluşturmalarından dolayı kilo vermenizde de sizlere yardımcı olurlar.

İştah Keserek Kilo Vermenize Yardımcı Olan Besinler

Diyet yapanlar ve diyetisyenlere gidenlerin vazgeçilmezi olan ve kilo kaybını artırmak, sağlıklı bir şekilde kilo vermek için sürekli yedikleri iştah kesen besinleri şu şekilde sıralayalım:

1- Kavrulmamış badem; Bademlerin hem antioksidan özelliği hem de E vitamini ve magnezyum içeriği bakımından zengin olması yenildiğinde uzun süreli tokluk hissi oluşturmasını sağlamaktadır. Bir avuç kavrulmamış kuru badem yediğinizde yemek yiyemeyecek kadar tok olduğunu hissedeceksiniz.

2- Kahve çekirdeği ve kahve; Kahve çekirdekleri kavrulmadan yenildiğinde veya bir fincan kahve içildiğinde mide öz suyu minimal seviye de kalır. Bu durumda uzun süreli tokluk hissi duyarsınız. Diyetisyenler hem tok tutması hem de kalori değerinin düşük olmasından dolayı kilo vermek isteyenlere kahve çekirdeği yemeyi veya kahve içmeyi önerirler.

3- Zencefil; Zencefil yenildiğinde enerji veren kalori değeri yüksek bir yiyecektir. Bu özelliğinden dolay yemeklerin yanında veya salataların içinde yenilen zencefil hem tok tutar hem de posalı içeriği ile sindirim sistemlerinin sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlarlar. Azıcık sade bir şekilde yenildiğinde ise iştah kesme özelliği vardır.

4- Avakado; Lifli yapısı ve kalori değeri ile yenildiğinde iştah kesme özelliği bulunan avakado hem zayıflamak hem de kas kaybını en aza indirmek isteyenler için çok önemli olan avakado salataların içinde de kolayca yiyebileceğiniz bir besindir. Avakado posalı yapısı ile sindirim sisteminizin de sağlıklı olmasını sağlar.

5- Yeşil elma; Yeşil elma diyetisyenler tarafından önerilen ve diyet listelerinde mutlaka yer alan yeşil elma kalori değeri ve lifli yapısı ile iştah kesme özelliğine sahiptir. Yeşil elma yerken taze olmasına özen göstermelisiniz.

6- Yumurta;  Zayıflamak isteyen ve kas çalışan sporcular için yenilmesi zorunlu olan yumurtanın beyazı hem kalori değeri az olan hem de uzun süreli tokluk hissi yaratan bir besindir. Yumurta yanı zamanda iştah kesme özelliğine sahip olan bir besindir. Sabah kahvaltılarında yiyeceğiniz 2 adet yumurta akı sizi uzun süre tok tutacaktır.

7- Yeşil çay; Yeşil çay hem iştah kesme özelliğine sahip olan hem metobolizmayı hızlandıran hem de yapa yakma özelliğine sahip olan bir bitkidir. Bu özellikleri ile kilo vermek isteyenlerin sürekli içtiği yeşil çay uzun süreli tokluk hissi yaratan ve sağlıklı kilo vermenizi sağlayan bir çay türüdür

8- Yulaf ezmesi; Yulaf ezmesi sporcuların vazgeçilmesi olan bir besindir. Yoğurt ile birlikte tüketildiğinde uzun süreli tokluk hissi yaratan yulaf ezmesi aynı zamanda mide de çok uzun sürelerde sindirilen bir besindir.

9- Somon balığı; Omega 3 bakımından çok zengin bir içeriğe sahip olan somon balığı vücudunuzda bulunan sabit yağların yakılmasında çok etkili olduğu gibi yenildiğinde leptin hormonu salgılatır. Leptin hormonu açlık hissinin ortadan kalkmasını sağlayan bir hormon olduğu için kendinizi aç hissetmezsiniz.

10- Keten tohumu; yoğurt ile birlikte tüketilen keten tohumu sindirim esnasında şişerek mide içini doldurur ve sürekli tok hissetmenizi sağlar. Bu özelliği ile iyi bir iştah kesici olarak bilinir.

11- Tarçın; Bir kök ürünü olan tarçın depoladığı karbonhidrat ve yağ ile sizlere çok fazla enerji verir. Taze tarçın salata ile birlikte yenildiğinde mide çeperinin salgıladığı leptin ile uzun süre tok hissetmenizi sağlar.

yorum Yap