Türkiye'nin İlk ve Tek Diyet Haberleri Sitesi

Zayıflatan bitkiler doğal ve sağlıklı zayıflatıyor!

Günümüzde obezite hastalığı çoğu insan için bir sorun teşkil etmektedir. İnsanların zayıflamak için kullandığı yöntemler giderek artış göstermektedir. İnsanlar, tabiatın buzdolabına dönmesi ile daha fazla ve hızlı sonuçlar elde edebileceklerini görmüşlerdir. Anneannelerimizin ve babaannelerimizin kullandığı yöntemlerin faydalı olduğunu anlamamız günden güne daha kolay bir hal almıştır. Zayıflatan bitkiler insanların arayış içinde olduğu bir besin türleridir. Ancak doğal olmayan zayıflama ilaçları, zayıflama hapları insanların hayatlarına karşı bir tehdit unsuru oluşturmaktadır. Bunu anlayan insanlar artık yüzlerini doğaya çevirmişlerdir. Estetik operasyonlar maddiyat gerektiren ve her zaman bütün ameliyatlar gibi risk unsurunu barındırdığı için tercih edilemeyen yollardan olmaktadır. Mideye kelepçe taktırmak da diğer seçenekler arasındadır.

Zayıflatan bitkiler doğal olması, önceden denenmiş olması, çok daha düşük maliyetlere sebebiyet vermesi ve yan etkilerinin düşük olması nedeniyle çokça tercih edilmektedir. Binlerce zayıflamanıza yardımcı olacak bitki türü vardır. Genellikle çay içimi olarak hazırlanmaktadır. Burada size kalan en sevdiğiniz ve içebildiğiniz bitkiyi seçmektir. Seçtiğiniz bu bitkiyi kendinize uygun hale getirdiğiniz diyet programına dahil edip hayat standardınız haline getirmeniz gerekmektedir. Bu şekilde yaptığınızda bütçeniz sarsılmayacak ve de herhangi bir estetik operasyona gerek kalmadan risksiz ve sağlıklı bir şekilde kilo verebileceksiniz. Hazırlanan zayıflama programlarında kullanılan bitkiler metabolizmayı hızlandırmak için birebirdir. Bunun yanında yağ yakıcı özellikleri de bulunmaktadır. Bütün sorunlarınıza çare bulacağınız bitkiler, bölgesel yağlar ve kitlesel yağlar için oldukça büyük oranda etki sağlamaktadır.

Neden Kilo Alırız?

Zayıflamak dendiğinde bu durumu yeniden doğuş olarak algılayan insanlar zayıf bir beden elde edebilmek için binlerce para dökmeye razıdırlar. Ancak bitki kürlerinde bu kadarına asla gerek olmamaktadır. Aldığınız enerji, yaktığınız enerjiden fazla olmamalıdır. Kilit nokta burasıdır. O yüzden gün içinde yakamayacağınız enerjiyi alırken iki kere düşünmeniz gerekmektedir. Çünkü yakamadığınız enerji vücutta yağ olarak depolanmaktadır. Yapılan diğer bir hata da bir iki kilo verildiğini görüldükten sonra diyeti bırakmaktır. Uyguladığınız diyet sizin vazgeçilmeziniz olmalıdır. Kilo alımların diğer bir nedeni de düzensiz bir hayatınızın olmasıdır. Düzensiz şekilde yenilen besinler size kalori olarak dönmektedir. Bazı hormonsal bozukluklar ve troid bezinde sorun olan kişilerde fazla kilo alımı olmaktadır. Bu gibi durumlarda doktorunuzla irtibata geçmelisiniz.

Zayıflatan bitkiler doğada oldukça çok bulunmaktadır. Rezene ve funda yaprağı bu bitkilerin başında gelmektedir. Yeşil çay, biberiye, limon ve susam yağı, hem metabolizmayı hızlandırmakta hem de bölgesel yağ yakımı konusunda büyük rol oynamaktadır. Civan perçemi ise kalori yakımı konusunda etkin bir bitkidir.

Zayıflatan Kürler

Zayıflatan bitkiler arasında en sık kullanılan bitki karanfildir. Karanfili sıcak su içerisine ( 2 adet ) atın ve bekletin. Bu sırada ayrı kapta hazırlayacağınız karışımı da karanfilli suya ekleyin. Bu karışımda, 1 çay kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı elma sirkesinden oluşmaktadır. Bu karışımı bardakta bekletin ve sabah kahvaltınızdan 1- 1.5 saat önce düzenli olarak için. Bu karışımı 1 ayı geçmemek koşuluyla her gün hazırlayıp içebilirsiniz.

Zayıflatan bitkiler arasında olan bir başka kür de tarçın ve zencefildir. Tadından ötürü pek sevilemeyen zencefil kilo verdirme konusunda oldukça etkilidir. 1 kabuk tarçın, 1 kök zencefil, 1 litre su, 6 tane kakule ve 2 adet karanfili bir kaba koyun ve 2 dakika kaynatın. Bu sırada kaynamış olan karışıma, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı balı ekleyin. Bu karışımı öğlen ve akşam 3 bardak için.

yorum Yap