Türkiye'nin İlk ve Tek Diyet Haberleri Sitesi

Kilo alıp kilo vermenin kan guruplarıyla bağlantılı olduğunu biliyor muydunuz?

Kan grupları ile hastalıkların ilişkilerinin, yapılan araştırmalarla birlikte sıkı sıkıya bağlı olduğu anlaşılmaktadır. Kilo alıp kilo vermenin kan guruplarıyla bağlantılı olduğunu biliyor muydunuz? Bu bilgi çoğu kişi tarafından bilinmemektedir.

Kan grubu diyeti nasıl olmalıdır? Kan grubuna göre diyette hangi grup hangi besinleri tüketmelidir? Kan grubunuza göre yaptığınız diyet programlarının işe yaradığı, yapılan araştırmalarla doğrulanmıştır. Beslenmenizi doğru şekilde yaparak ve aynı zamanda kan grubunuza göre istediğiniz yemekleri yiyerek kilo vermeniz, kan grubu diyeti ile mümkün hale gelecektir.

0 Kan Grubu Diyeti

Bu gruptaki kişiler kesinlikle dondurulmamış ve yağsız gıdalarla beslenmelidirler. Bu besinlere örnek olarak kırmızı et, balık, beyaz et verilebilmektedir. Kan grubu diyeti ile başarılı olabilmeniz için sizlerin tahıl ürünlerinden ve taneli sebzelerden uzak durmanız gerekmektedir. Buğday unundan yapılan tüm yiyeceklerden uzak durmalısınız. 0 grubunun kilo vermesine engel olacak gluten maddesi, buğday ununun içinde bulunmaktadır. Vücudunuzda yeteri miktarda iyot yoksa vücudunuz, tiroid hormonu salgılayamayacaktır. Bu şekilde olduğunda da yağ yakımı sekteye uğrayacaktır. Bu nedenle deniz ürünleri, iyotlu tuz, kırmızı et, ıspanak ve brokoli gibi besinleri tüketmelisiniz. Bu guruptaysanız fazla süt içmemelisiniz. Asit miktarı mide içinde fazladır ve bu şekilde et kolayca sindirilebilecektir. Ayrıca etin yanında meyve ve sebze de yerseniz etin sindirimini arttıracaksınız.

A Kan Grubu Diyeti

Eğer bu gruptaysanız, tahıl ürünlerine ve soya proteinlerine ağırlık vererek beslenme şeklinizi belirlemelisiniz. Ayakta atıştırmalıklar kesinlikle size göre değildir. Daha hızlı kilo alabilirsiniz. Et tüketimi 0 grubuna iyi gelmekte iken, A grubuna ağırlık verecektir. Et yerine sebze ağırlıklı beslenmek ve bol protein içerikli gıdalar tüketmek en mantıklı olanı olacaktır. Et tüketimi genel itibariyle vücuda enerji yüklemesi yapmaktadır. Ancak A grubundaki kişiler eti yağ olarak depolarlar. Bunun nedeni mide asidinin az olmasıdır. Sütlü gıdalar ensülin reaksiyonu yaparak metabolizmada yavaşlama oluşturmaktadırlar. Bundan dolayı sütlü gıdaların sindirimleri zor olacak ve diyabet, yani şeker hastalıklarına ortam hazırlanmış olacaktır. Şişmanlığa yol açan etmen olarak görülen sütlü besinler A grubu için tehlikelidir. Doymuş yağ oranı fazladır. A grubu insanları sütlü gıdaları diyet programlarına dahil etmemelidirler.

B Kan Grubu Diyeti

Kan grubu diyeti ile başarıyı yakalamak için B grubundan olanların, öncelikle denge kurduklarının farkına varması gerekir. Yani A grubu ile 0 arasında yer almaktadırlar. Hem sebzeler hem de hayvansal gıda içerikli besinler tüketmelidirler. Biraz A grubundan biraz da 0 grubundan alan B grubu bu yolda devam ettiğinde, ciddi derecede kilo verecektir. Bu gruptakiler buğday, fındık, mercimek ve susam gibi besinleri yememelidirler. Aksi halde kilo almak, kaçınılmaz bir hal alacaktır. Bu besinler bir yandan vücudun su tutmasına neden olurken, bir yandan yorgunluğa neden olacaktır. Ayrıca kan şekerinin düşmesine de neden olabilecektir. Çoğu kişi az az ve sık beslenmek gerektiğini benimsemiştir. Ancak bu tam anlamıyla doğru olmayacaktır. Çünkü sadece nasıl beslendiğiniz önemli değildir, bunun yanında ne yediğiniz büyük önem teşkil edecektir. Hangi yiyecekleri yiyorsunuz? Doğru şekilde mi besleniyorsunuz? Bu sorulara verdiğiniz yanıtlar oldukça önem teşkil etmektedir.

yorum Yap