Türkiye'nin İlk ve Tek Diyet Haberleri Sitesi

Hızlı kilo vermek isteyenler için haşlanmış yumurta diyeti

Siz de hızlı kilo vermek istiyenlerdenseniz, haşlanmış yumurta diyeti tam size göre olabilir. Haşlanmış yumurta diyeti az sayıda üründen oluşmasına rağmen, metabolizmanızı hızlandırmanıza ve yağ yakmanıza yardımcı olmak için fazlasıyla yeterli olduğu kanıtlanmıştır.

Haşlanmış yumurta diyet rejimini tamamlandıktan sonra sağlıklı beslenmeye devam ederseniz, kaybettiğiniz kiloları geri almazsınız. Bu diyette, vücudunuzu canlı tutmak için günde 8 ile 10 bardak arası su içmelisiniz. Bu aynı zamanda vücudunuzun toksinlerden temizlenmesine yardımcı olacaktır. Daha iyi sonuç almak için her gün yarım saat egzersiz yapmayı ihmal etmeyin. Detaylar için videomuza göz atın.

Uzmanlar Ne Diyor?

Yumurta protein, kolin, D vitamini, lutein ve daha fazlasını içerir, ancak haşlanmış yumurta diyeti, karbonhidrat içermediğinden sizi aç bırakabilir. Ayrıca, aynı yiyeceği tekrar tekrar yemek bazıları için can sıkıcı olabilir.

Yumurta Diyeti Nasıl Doğdu?

1970’lerde, Vogue popüler bir yumurta diyeti yayınladı. İnternet çağında, 2010 yılında popülaritesini “yumurta şenliği” olarak kazanmış ve  zayıflamanın bir yolu olarak keto diyetinden doğmuş gibi görünmektedir.
Yumurta besinsel bir güç kaynağıdır ve vücudunuza gıdaları enerjiye dönüştürmek için ihtiyaç duydukları protein, yağ, D vitamini, fosfor, A vitamini ve iki B kompleksi vitaminini sağlar. Yumurta ayrıca çok iyi bir riboflavin, selenyum ve kolin kaynağıdır.
Tek bir yumurtada yaklaşık 75 kalori, 5 gram yağ, 6 gram protein ve 1 gramdan az karbonhidrat vardır.

Yumurta Diyeti Nasıl Yapılır?

Bu kilo verme planının farklı versiyonları var ve hepsi öncelikle yumurta bazlı yemekler yemenizi gerektiriyor. Bunlar en popüler varyasyonlardır:

14 Günlük Yumurta Diyeti:

Diyet programının bu versiyonunu seçerseniz, her gün üç öğün tüketirsiniz. Atıştırmalık yiyecekler ve kalorili içecekler yasaktır. Her gün, yumurtalı bir öğün ye, ancak tavuk veya balık gibi diğer yağsız protein kaynaklarının etrafına başka öğünler inşa edilebilir . Tabağınızdaki proteini desteklemek için brokoli veya ıspanak gibi düşük karbonhidratlı sebzeler ekleyebilirsiniz . Narenciye bazen izin verilir. Bu diyete bazen “Haşlanmış Yumurta Diyeti” denir ve yumurtalarınızı haşlanmış, çırpılmış veya kızartılmış değil, sert haşlanmış olarak yemenizi gerektirir.

Yumurta ve Greyfurt Diyeti:

14 günlük Yumurta Diyetinin bir çeşididir ve aynı süre boyunca sürer. Diyetin bu versiyonunda, yumurta veya yağsız proteininizle her öğünde yarım greyfurt yersiniz. Başka meyveye izin verilmez.

Sadece Yumurta Diyeti:

Kilo verme programının bu hali bir mono diyet. Mono diyetleri, uzun süre sadece tek bir yemek yediğiniz aşırı sağlıksız kilo kaybı programlarıdır. Bu programdaki diyetörler iki hafta boyunca sadece haşlanmış yumurta ve suyu yerler. Tahmin edebileceğiniz gibi, muhtemelen yaşama ihtimaliniz olan aşırı yorgunluktan dolayı bu plan üzerinde egzersiz yapmanız önerilmez.

“Medikal” Yumurta Diyeti:

Yumurta diyetinin bu şekli, günde üç kez bir yumurta ve bir parça ekmek yemenizi gerektirir. İstediğiniz kadar meyve ve sebze de yiyebilirsiniz. İzin verilen içecekler arasında su, siyah kahve veya diğer sıfır kalorili içecekler bulunur. Yumurta, kalori eklenmediği sürece istediğiniz şekilde hazırlanabilir. Bu, yumurtanızı pişirmek için tereyağı veya yağ kullanamayacağınız anlamına gelir. Bazı diyetciler yumurta diyetinin bu versiyonunun hastanın ameliyat öncesi ağırlığını azaltmak için tıbbi ortamlarda kullanıldığına inanmaktadır, ancak bu söylentiyi destekleyecek kanıt yoktur. Bazı bariatrik hekimler hastalarını ameliyattan önce diyetlere koyarken, genellikle sıvı bir diyettir (öğün yerine koyma sarsıntısı dahil) ve program bir hekim veya başka bir tıp uzmanı tarafından denetlenir.

Keto Yumurta Diyeti :

Ketojenik diyetler, keto diyetleri olarak da bilinir , vücudunuzu ketoz durumuna sokmak için yağ alımınızı arttırmanızı gerektirir . Bu yumurta diyeti sürümü vücudunuzun keton üretmesini sağlamak için tereyağı ve peynirli yumurta yemenizi önerir . İnternette en çok kullanılan oran, bir yumurtadan bir çorba kaşığı yağa (peynir veya tereyağı) veriliyor.

yorum Yap