Doğal yollardan organik diyet ile zayıflama

Organik diyet ile kilo verme son dönemlerde popüler olan bir diyet yöntemidir. Sağlık ve formumuz uyguladığımız diyet programı ile iyileşir. Vücudumuzun durumu ve ihtiyaçlarına göre doktorlarımız ve diyetisyenlerimiz bize çeşitli diyet sistemlerini önerirler. Organik diyet de bu diyet sistemlerinden biridir. Bu diyet sisteminde sadece organik besinlerle beslenerek zayıflama sağlanır. Yani artık kilo vermek için açlık çekmene veya zayıflama hapları kullanmana gerek yok. Teoride basit bir program gibi görünse de uygulanabilirliğine karar vermek senin görevin.

Organik Diyet Nedir?

Organik çöp, organik gübre ve organik böcek zehri gibi konuları duymuş olabilirsin. Açıkçası, son birkaç yıldır organik kelimesi pek çok maddeye ve sürece ön sıfat olarak kullanılmaya başlandı. Organik kelime anlamı olarak doğal olarak oluşan veya doğada üretilmiş anlamına gelmektedir, bir maddenin laboratuvar veya fabrikasyon ürünü olmadığını belirtir. Doğada üretilmiş her türlü madde veya kimyasal organik olarak isimlendirilebilir. Bu nedenle, organik diyet organik süreçlerle üretilmiş besinleri kapsayan bir diyettir. Bu besinler organik süreç veya organik gübrelerle üretilmiş tahıl, ekmek, süt ürünleri, et veya meyveler olabilir. Bu noktada konumuzdan uzaklaşmayalım ve organik diyetin zayıflamaya etkisinden söz edelim. Son zamanlarda yapılan pek çok çalışma, tamamen organik beslenmenin kilo vermeye çok hızlı yardımcı olabileceğini ortaya koymuştur.

Sadece organik diyet programı izleyerek zayıflama konusunda başarı oranı tam olarak henüz tespit edilememiştir. Fakat yukarıda belirtildiği gibi, bu diyet son zamanlar popüler olan bir konudur ve sadece organik besinlerin tüketilmesini gerektirir. Ayrıca, organik diyet ve organik yaşam tarzı sağlıklı bir yaşam için de önemlidir. Kimyasal ilaçlarla ve böcek zehirleriyle üretilen meyve ve sebzelerin sağlığımıza ve vücudumuza zararlı olduğu doğrudur. Parçalanamayan bazı kimyasallar bu besinlerde kalır ve yediğimizde kanımıza karışır. Bu toksinler sindirim sistemimizde filtrelenemezler ve vücudumuzda kalarak pek çok beklenmeyen şekilde sağlığımıza zarar verebilirler. Bu durum metabolizma hızını, normal sindirim sürecini, enerji seviyesini, hormonsal fonksiyonları etkiler. Bu da metabolizma hızımızın yavaşlamasına ve toksinlerin vücuttan atılamamasına sebep olur. Sonuç olarak kilo alınır ve genel sağlık durumu bozulur.

Yukarıdaki argümanlardan da anlaşılacağı gibi, organik diyet sadece zayıflamamıza değil genel sağlık durumumuzun iyileşmesine ve formumuzun artmasına da yardımcıdır. Bu yüzden, organik diyet ile zayıflama programına başlamadan önce iki kere düşünmen gerekmez, ancak bu programın sonuç vermesinin bir süre alacağını unutmamalısın. Organik diyet ile zayıflama programına başladıktan bir süre sonra kilo konusu senin için artık bir problem olmayacaktır.

Comments (0)
Add Comment