Meyve diyeti gerçekten iyi bir kilo verme seçeneği midir?

Meyve diyeti ile kilo verme yöntemi iyi sonuç verir ve ayrıca sağlıklıdır da. Son zamanlarda pek çok kişinin maruz kaldığı yaşam tarzı nedeniyle zayıflama programlarına başvurmak tedbiren uygulanan bir adımdan çok normal bir süreç olmuştur. Her geçen gün vatandaşlarımızın çok daha büyük bir oranı obezite problemiyle karı karşıya kalmaktadır. Bu kişiler duygusal, fiziksel ve finansal olarak zor durumda olduklarından normal aktiviteleri oldukça etkilenmektedir. Ayrıca, obezite sınırında olan kişiler diyabet, felç ve kalp krizi gibi pek çok hastalık için yüksek risk taşımaktadırlar. Şanslıyız ki, düzenli şekilde izlendiğinde bireylere kısa sürede kilo verdirmeye yardımcı olabilecek pek çok meyve diyeti ile zayıflama programı vardır.

Meyve Yemek Sağlıklıdır

Doğal olarak yetişen ve insanların erişiminde olan pek çok meye çeşidi vardır. Meyveler oldukça besleyici olduklarından sağlık açısından da pek çok faydaları vardır. Meyveler içerdikleri türlü vitamin ve minerallerle sağlığımızın daha iyiye gitmesine yardımcı olurlar. Açıkçası, birçok sağlık uzmanı maksimum sağlık faydasının sağlanması için her gün en az beş meyve tüketilmesini önerir. Bunun yanı sıra, meyveler düşük sodyum ve yüksek lifli yapıya sahiptirler ve dahası lezzetlidirler. Bu faktörler, sindirim ve metabolizma hızını düzenlediğinden ve dahası fazla suyun vücutta tutulmasını engellediğinden meyve diyetini zayıflama için ideal yapar.

Ancak, meyve diyeti ile kilo verme programlarının etkisi, kişinin isteği ve diyete hazır hissetmesine de bağlıdır. Ayrıca, bu diyet programını uygulamayı düşünenler diyabet gibi sağlık problemlerinin veya hamilelik durumlarının olmadığında emin olmalıdırlar. Dahası, bu diyeti uygulayacaklar düzenli olarak egzersiz yapmaya da kendilerini hazırlamalıdırlar. Günde 10-15 dakika yeterli olacaktır. Bununla birlikte, günde en az sekiz bardak su içilmelidir.

Meyve Diyeti İle Zayıflama

Meyve diyeti ile zayıflama programlarını uygulamak üç gün gibi kısa sürede 3-4 kilo verilmesini sağlayabilir. Şaşırdın mı? Bu diyet vücudu temizler ve de sindirim sistemini düzenleyerek vücut yağlarının etkin şekilde yakılmasına yardımcı olur. Bu çok iyi bir detoks planıdır. Diyetisyenlere göre meyvelerin içindeki besinler toksinlerin çözülmesine yardımcı olur ve yine meyvenin içindeki lif ve su sayesinde bu toksinler vücut dışına atılır. Toksinler ise alkol, fabrikasyon ürünler, fast-food gibi maddelerin tüketilmesiyle vücudumuzda birikir.

Meyve Diyeti İle Kilo Verme

Meyve diyeti ile kilo verme programı üç gün boyunca pek çok farklı meyvenin, proteinin ve sebzenin tüketimini gerektirir. Kişiler ilk gün sadece protein tüketmelidirler. İkinci ve üçüncü gün 2 saat arayla meyve yenmelidir. Bu beslenme, akşam yemeğinde az bir miktar sebze ve organik proteinin yenmesiyle desteklenmelidir. Bu durumda diyet sindirim mekanizmasını yağ yakma moduna geçirir. Bir miktar protein tüketiminde dolayı kas kaybı yaşanmaz. Bu program hiçbir meyve diyeti programında olmadığı kadar etkilidir. Bu diyet üç gün boyunca 900-1000 kalori civarında çok az kalori almamızı sağlar. Bu durum, 14 gün boyunca günde 1500 kalori sağlayan diğer meyve diyeti programlarına göre çok daha etkilidir.

Comments (0)
Add Comment