Türkiye'nin İlk ve Tek Diyet Haberleri Sitesi

Brokoli ile kilo vermek!

Brokoli, kilo verme diyeti için mükemmel bir seçim olacaktır. Hem sağlıklı olması hem de kalorisinin düşük olması sebebiyle brokoli ile kilo vermek oldukça kolaydır. Üstelik brokolinin tek faydası bunlar da değildir. Vücudunuzun istediği birçok besinle doludur ve tokluğa katkıda bulunan lif içerir. Brokoli içerisindeki birçok mikro besin öğesi kilo vermeyi destekler.

Brokoli Kilo Verdirir Mi?

Brokoli ile kilo vermek istediğinizde, ilk adım, sağlıksız atıştırmalıklar, tatlılar ve yüksek kalorili içecekler gibi ekstra kalorileri ortadan kaldırmaktır. Ve bulduğunuz her fırsatta spor yapmaktır. Birçok kişi yemek yerken porsiyonları büyük tutar, eğer böyle bir alışkanlığınız varsa bir sonraki adım ise porsiyonlarınızı küçültmeniz olacaktır. Yeme alışkanlıklarına bağlı olarak, ilk iki adımın uygulamaya geçmesi kolay olacaktır. Tüketilen yiyecek miktarını en aza indirirken ihtiyacınız olan tüm besin maddelerini almanız konusunda brokoli size en büyük desteği sağlayacaktır.

Bir fincan rendeden geçirdiğiniz çiğ brokoli sadece 30 kaloriye, aynı miktarda pişmiş brokoli 54 kaloriye sahiptir. Bu kadar az miktarda kalorinin karşılığı, günlük C vitamini ve K vitamininin %100’ünden fazlasını sağlar. Ayrıca folik asit ve A vitamini de içerir.

Brokoliyi haşlayarak bütün halinde kullanıp öğünlerinize salata olarak ekleyebilirsiniz. Yağsız bir şekilde sadece salatanıza tercih ettiğiniz soslar ekleyerek tükettiğinizde bu sağlıklı besin vücudunuz üzerindeki etkisini gösterecektir.

Lif Zengini; Brokoli

Düşük kaloriye sahip gıdalar, diyet planınızın en önemli maddeleri olmalıdır. Çünkü gram başına yiyecek açısından az kalori vardır. Sonuç olarak, kalorisi az gıdaları daha büyük porsiyonlarla tüketebilirsiniz. Kalorisi az olmasına rağmen size doygunluk hissi verir. Brokoli de dahil olmak üzere bu kategorideki gıdalar su ve lif açısından zengindir.

Besinlerde bulunan lif, kilo vermenize yardımcı olan diğer niteliklere sahiptir. Su emer ve büyür. Kendinizi tok hissetmenizi sağlar ve daha az yemenizi kolaylaştıran sindirim sisteminizi yavaşlatır.

Brokolide bulunan C vitamini, kalsiyum ve krom vücudunuzu kilo vermeye teşvik eder. Kalsiyum, yeni yağ hücrelerinin üretimini azaltır ve depolanmış yağın parçalanmasını sağlar. Krom ise insülin seviyesini dengeler. Bu etkiler sayesinde kilo vermeniz gerçekleşecektir.

yorum Yap