Türkiye'nin İlk ve Tek Diyet Haberleri Sitesi

Karaciğer detoksu ile metabolizmanızı hızlandırın!

Kilo verme sürecinde durağan bir döneme girdiyseniz uyguladığınız diyetinize karaciğer ve bağırsaklarınızı temizleyen gıdalar eklemenin zamanı gelmiş olabilir. Bazı besleyici yiyecekleri diyetinize dahil ederek metabolizma hızınızı artırabilirsiniz.

Besin içeriği bakımından zengin olan yiyecekler karaciğerinizin sağlığını koruyarak detoks etkisi yaratacaktır. Doğru türde yiyecekler tüketerek vücudunuzun maruz kaldığı kimyasalların zararlı etkilerini ortadan kaldırabilirsiniz.

Aşağıdaki listedeki yiyecekler vücudunuzu detoksifiye edici destek sağlayabilir.

1- Pancar

Pancarın içerisinde bolca antioksidan vardır. Pancar tüketmek sağlıklı yağları ve E vitamini gibi yağda çözünen besinleri yok eden karaciğer enzimlerini ve safra kesesini aktivite etmeye yardımcı olur. Karaciğer bağırsak hareketleri için oldukça önemli bir organdır. Bu yüzden pancar yemek karaciğerin çalışmasını harekete geçirdiğinden günlük beslenme öğününe dahil edilmelidir.

2- Elma

Günde 1 elma yemenin sağlığa olan faydalarını duymayan yoktur. Elma lif açısından zengin bir besin olduğundan bağırsak hareketlerini hızlandırır. Lif bağırsakları temizlemeye ve iyi huylu bakterilerin çoğalmasını destekler. Cildinizde günde 1 elma tükettiğinizde yer alan değişimleri gözlemleyebilirsiniz. Elma ile yoğurdu karıştırıp sağlıklı bir öğün hazırlayabilirsiniz. Elma ile başka karaciğer ve bağırsak dostu yiyeceklerden kalorisi düşük reçeteler yapıp tüketebilirsiniz.

3- Brokoli filizi

Belki daha önce duymadınız fakat brokoli filizi için detoksun starı demek mümkündür. Çünkü brokoli filizi yüksek oranda antioksidanlarla doludur. Glutatyon seviyesini brokoliden daha iyi artırdığı gözlemlenmiştir. Ayrıca karaciğerin çalışma hızını iki katına çıkarmaktadır. Karaciğerin aşırı hormon salgılamayıp normal dengede çalışmasını sağlar.

4- Sarımsak

Karaciğer detoks enzimlerini aktif etmenin bir diğer yolu da sarımsak tüketmektir. Sarımsağın içinde allisin adlı bir madde bulunur. Allisin maddesi karaciğer sağlığı için gerekli olan antioksidan, antibiyotik ve antifungal bir maddedir. Sarımsak yemek karaciğer tarafından süzülen toksik maddelerin diğer organlara ulaşmasını engeller.

5- Ceviz

Ceviz içerdiği omega-3 yağ asitleri ile sadece beyin sağlığı için değil karaciğerler içinde oldukça faydalı bir besin maddesidir. Ceviz kan akışını hızlandırarak toksinlerin karaciğere daha hızlı taşınıp dışarıya kolay bir şekilde atılmasını sağlar. İçeriğinde bulunan arganin maddesi karaciğerde biriken zehirli kimyasalların parçalanmasına yardımcı olur.

yorum Yap