Diyet yaparken yenilmesi ve yenilmemesi gereken yiyecekler!

Diyet Yaparken Neler Yenilmelidir?

Diyet yaparken yenilmesi gereken yiyecekler vücuttaki yağ oranına göre seçilebilir. Çünkü kilo verirken önemli olan yağlardan yakacak şekilde zayıflamaktır. Vücuttaki yağları yakmak için maydanoz sofralardan eksik edilmemelidir.

Protein yönünden zengin beslenmek hem kilo vermeye yardımcı hem de uzun süre tok tutucu olarak bilinir. Bu nedenle hafta içerisinde öğünlerde et ve tavuk yemeklerine yer verilebilir. Biftek, derisiz tavuk göğsü ve hindi göğsü doğru seçimler olacaktır. Özellikle derisiz tavuk göğsü önemli protein kaynağıdır ve kalorisi düşüktür.

Balık ve deniz ürünleri diyet listelerinin olmazsa olmazları arasında yer alır. Bu kategori incelendiğinde somon, marina balığı, deniz tarağı, istiridye gibi canlılar sayılabilir.

Diyette yenilebilecek besinler içerisinde önemli bir kısım sebze ve meyvelere ayrılır. Su teresi, salatalık, turp, kereviz, ıspanak, biber, mantar, çilek, kavun, karpuz, yaban mersini, greyfurt, kivi bunlar arasında yer alır.

Bu kategorilerin dışında kalan ve diyete uygun diğer besinler ise fasulye, mercimek, yağsız süt ve yoğurt, yumurta, lor peyniri, patlamış mısır, yulaf, kinoa, kestane, şekersiz çay ve Türk kahvesidir. Ayrıca diyeti desteklemek ve daha sağlıklı bir vücuda sahip olmak için her yetişkin günde iki litre su içmelidir.

Diyet Yaparken Yenilmemesi Gerekenler

Diyet yaparken bazı besinleri tüketmek zayıflamanın aksine kilo alınmasına yol açar. Bu nedenle diyette yenilmemesi gereken besinler ile ilgili bilgi edinmekte yarar vardır. Beyaz ekmek, ayçiçeği, kolalı ve şekerli içecekler, kızartmalar, hayvansal katı yağlar, alkol, beyaz şeker, çikolata, cips, yağlı çerezler, işlenmiş et, aşırı miktarda fıstık ezmesi diyet esnasında tüketildiğinde zayıflamayı olumsuz etkiler. Bunların yanı sıra sağlıklı olan besinlerde de aşırıya kaçılmaması gerekir. Ayrıca öğünler atlanmamalı, özellikle kahvaltı mutlaka yapılmalıdır.

Comments (0)
Add Comment