Ender Saraç’tan elma diyeti

Üç öğün boyunca 1 adet elma tüketmenin yanında 5 ara öğünde de diğer besinler ile beslenilen bir diyet türüdür. Ayrıca elma diyetinin birçok faydası bulunmaktadır. Eski bir ingiliz deyimi elmanın faydasını “günde bir elma sizi doktordan uzak tutar” (an apple a day keeps the doctor away) şeklinde belirtmiştir. Eskiler böyle sözler söylemişlerse mutlaka bunun bir dayanağı vardır. Elma meyvesinde bol miktarda C vitamini gibi hastalıklara karşı direnci artıran vitaminler ve fiber liflerin bulunması elmayı sağlık açısından son derece faydalı kılmıştır.

Ender Saraç Elma Diyeti Nedir?

Ender Saraç diyetleri arasında yer alan elma diyeti bir sürü diyet listesi arasında en basit olanlarındandır. Her yemekten önce 1 tane elma yemek ile bu diyeti başarıyla uygulamış oluyorsunuz. Her bir elma da 5 ile 10 gram arasında lif bulunmaktadır. Bu oran bizim günlük almamız gereken fiber lif ihtiyacının yüzde %20 sini karşılıyor demektir. Aslında elma, sindirimle sindirilebilen veya sindirilemeyen liflerin her ikisini de içermektedir.

Her iki lif türünün de vücudumuzda bulunması gereklidir. Örneğin sindirilebilen elma liflerinde bulunan Pektin maddesi damar tıkanmalarına yol açan kolesterol düzeyini düşürmektedir. Sindirilemeyen lifler ise sindirim sistemini ve bağırsağı çalıştırarak, fazla kalori harcamaya, kolay zayıflama sürecine ve sindirim sisteminin sağlıklı işlemesine katkıda bulunmaktadır.

Peki Ama Elma Diyeti Nasıl Yapılır?

  • Elma diyetini uygularken mutlaka sabah kalktığınız zaman elma veya kahvaltı yapmadan önce mutlaka 1 ile 2 bardak ılık su içilir.
  • Bu şekilde metabolizmanız hızlanır ve harcadığınız kalori miktarınız artar.
  • Günde ortalama 3 litre kadar (yaklaşık 11 ile 12 su bardağı) su tüketilir.
  • Ayrıca 4 veya 5 bardak kadar yeşil çayda gönül rahatlığı ile tüketilebilir.

Kilo vermede elma sirkesi gibi elma diyeti de son derece etkilidir ancak mide rahatsızlıkları ve asit fazlalığı olanların, ekşi elma yerine tatlı elma, mide asidi eksikliği olanların ise ekşi elma tüketmeleri mide sağlıklarını korumaları açısından dikkat etmeleri gereken bir noktadır.

 

Ender Saraç
Comments (0)
Add Comment