Limonlu su içmek kilo vermenize yardımcı oluyor!

Sabahları taze sıkılan limon suyu ile ılık su içmek sağlığınız için çok iyidir ve sağlıklı bir beslenme planını takip ederken özellikle çok önemlidir. Bu sebeple diyetinizin bir parçası olarak limonlu suyu içmenizi tavsiye ediyoruz.

Limonlu Su Nasıl Hazırlanır?

Suyun ılık ılık olduğundan emin olun (kaynamış suya bir miktar soğuk su ekleyin), su, buzun soğuğu yerine ılık olduğu zaman limon suyunun iyiliğini sindirmek ve işlemek için daha kolay olur. Suyu iyice sulandırdığınızdan emin olun, örneğin 250 ml ılık su içinde yarım orta limonu sıkın.

Tadı sevmiyorsanız, tadına alışıncaya kadar daha da seyreltin. Kendinizi şaşırtabilir ve daha çok içmeyi sevebilir ve gün boyu suyunuza limon veya kireç eklemeye başlayabilirsiniz, sade su içmeyi çok daha ilginç hale getirir.

Limonlu Su İçmek Kilo Vermenize Nasıl Yardımcı Olur?

1. Antioksidan bakımından zengin

Limonlar, antioksidan olan büyük miktarda C vitamini içerir. Antioksidanlar, vücudunuzun işleyişini iyileştirmeye yardımcı olabilir ve ayrıca genel zindeliğinizi de geliştirebilir. Bu, aktif olmak için daha fazla enerjiye sahip olacağınız anlamına gelir.

2. İdrar Söktürür

Limon suları doğal idrar söktürücüdür, bu nedenle onları suya eklemek aşırı sıvıların vücuttan atılmasına yardımcı olur. Bu şişkinlik ve kabızlığın giderilmesine yardımcı olabilir.

3. Sindirime yardımcı olur

Limonun içerdiği sitrik asit, karaciğerin daha iyi besin sindirimine yardımcı olan daha fazla safra üretmesine yardımcı olabilir.

4. İştahı azaltır

Limonlu su içmek, kendinizi tok hissetmenize yardımcı olarak tükettiğiniz yiyecek miktarını (ve dolayısıyla kalorileri) azaltır ve bu da kilo kaybına neden olur.

5. pH seviyelerini dengeler

Limonlar vücut için en alkali gıdalardan biridir. Evet, kendi başlarına asidiktirler, ancak vücudumuzun içinde alkalindirler (sitrik asit bir kez metabolize edildiğinde vücutta asitlik oluşturmaz).

Limonlar hem sitrik hem de askorbik asit içerir, vücut tarafından kolayca metabolize olan zayıf asitler, limonların mineral içeriğinin kanı alkalize etmesine yardımcı olur. Vücut pH’ı asidik olduğunda hastalık oluşma olasılığı daha yüksektir.

6. Nefes ferahlatır

Daha taze nefeslerin yanı sıra, limonların diş ağrısı ve diş eti iltihabının hafifletilmesine yardımcı olduğu bilinmektedir. Çok fazla seyreltmeden içerseniz sitrik asidin diş minesini aşındırabileceğinin farkında olun, bu nedenle dikkatli olmalısınız. İsterseniz, limon suyunuzu bitirdikten sonra ağzınızı suyla çalkalayın.

DiyetLimonlu Su İçmekvideo
Comments (0)
Add Comment