Türkiye'nin İlk ve Tek Diyet Haberleri Sitesi

Diyet yaparken tüketebileceğiniz 6 harika atıştırmalık!

Diyet yapmanız ve sağlıklı beslenmek için karar vermeniz damak tadınızdan ve tatlı yemekten vazgeçeceğiniz anlamına gelmiyor. Tatlı olduğu kadar sağlıklı da olan birçok besin bulunmaktadır.

Diyet yaparken günlük beslenmenize ekleyebileceğiniz 6 tatlı atıştırmalığı sizler için derledik.Tatlı krizine girdiğinizde bunlardan birini deneyebilirsiniz.

Dondurulmuş Meyveler

Dondurulmuş meyveler tatlı krizi anında yediğinizde hem sizi serinletecek hem de dondurma yiyor gibi düşündürecektir. Bir fincan kadarını robottan geçirip su haline getirdiğinizde dondurma kaplarında buzlukta tüketebilirsiniz. Ya da taze bir şekersiz limonataya ekleyebilirsiniz. Dondurulmuş haliyle tüketmek isterseniz, dondurulmuş olduklarından ve yemek için biraz zaman aldıkları için atıştırma sürenizi uzatmış olacaksınız.

Chia Tohumlu Puding

Chialı puding en etkili iştah bastırıcılarından biridir. Bu pudingi oluşturmak için chia tohumu, Hindistan cevizi sütü ya da sade süt, vanilya ve tarçını birleştirip ve kaynatıp, puding kaplarına aldıktan sonra bir gece buzdolabında bekletin. Üzerine meyve ve Hindistan cevizi ekleyerek tüketebilirsiniz.

Bitter Çikolata

Çikolata kriziniz tuttuysa bitter çikolataları rahatlıkla tüketebilirsiniz. Ama tabii ki aşırı olmadan. Bitter çikolatalar yağ depolamaz, iştahı azaltır, açlık duygusunu bastırır. Ayrıca kan şekerini doğru seviyeye düşürmeye yardımcı olan bitki besin maddeleri bakımından zengindir.

Çikolatalı Bar

Diyetteyken tüketebileceğiniz 6 tatlı atıştırmalıktan biri de şeker oranı düşük, ancak protein ve lif yüklü bu çikolatalı barlardır. Bazılarının içerisinde badem, ceviz, fındık, yer fıstığı, bal ya da fıstık ezmesi bulunması sebebiyle aynı zamanda tok tutma özelliğine de sahiptirler.

Çilekli Yoğurt

Bazı insanlar süt ve süt ürünlerini sade tüketmeyi sevmezler. Eğer bu kategorideyseniz bu tarifi çok seveceksiniz. Light yoğurdu bir kaseye doldurup üzerine küp çilekler ekleyin aynı zamanda 4-5 çileği de rondodan geçirip yoğurdun rengini ve esas tadını değiştirmesi için onuda ekleyin. Ara öğün için mükemmel bir seçenek olacaktır.

Kakaolu Süt

O en sevdiğiniz çocukluk içeceğinizden diyet için vazgeçmenize gerek yok. Bir bardak kakaolu süt kilo verme sürecinizi durdurmayacaktır. Üstelik besleyici olacak ve susuzluğunuzu gidermek için tatlı bir şey içmek, tatlı krizinizi de tatmin etmiş olacaktır. Sütte bulunan kalsiyum ve proteinin faydaları eklenen 1 tatlı kaşığı şekerden çok daha fazladır.

yorum Yap