Türkiye'nin İlk ve Tek Diyet Haberleri Sitesi

Vücutta yağ yakımını hızlandırıcı besinler!

Vücudunuzdaki fazla yağları yağ yakıcı doğal besinler ile yok ederek fit bir vücuda kavuşabilirsiniz. Diyet uzmanları bu konuda açıklama yaparken vücutta yağ yakan besinleri sıraladılar!

Sağlıklı ve hızlı kilo vermek için sadece diyet yapmak yetmiyor. Bunun yanında ek gıda takviyeleri ve vücutta yağları yakan bitkilerden yararlanmakta fayda var. Peki, bu besinler listesinde neler yer alıyor biliyor musunuz? İşte o mucizevi yağ yakan yiyecekler…

Süt Ürünleri

Kalsiyum açısından oldukça yüksek bir orana sahip; ayran, az yağlı süt yağ yakan içecekler grubunda yer alıyor. Bunun yanında yoğurt yağ yakımını yükselten takviyeler arasında! Uzmanlara göre, gün içinde süt grubu besinlerinden 2 porsiyon tüketmekte yarar var.

Üzüm

Antioksidan özelliğe sahip üzüm yağ yakan meyveler kategorisinde yer alırken, özellikle kırmızı üzüm, dut ve yer fıstığı da bu konuda oldukça güçlü etkiye sahip. Bu besinlerde antioksidan özelliği olan resveratrol maddesi, vücuttaki yağın yakılmasını sağlıyor. Yağ yakmak için diyet yapıyorsanız bu besinleri mutlaka tüketin. 1 yemek kaşığı yeterli olacaktır.

Hindiba

Hindiba doğal formülünde hazmı kolaylaştıran özel besinler barındırmaktadır. Tatlıya olan iştahınızı azaltır.

Kırmızıbiber

Kırmızıbiber acı bir tada sahiptir. Doğal formülünde bulunan acı madde kan dolaşım hızını artırır. Bunun yanında vücut ısısının artmasında etkili olan kırmızıbiber böylelikle yağ yakımını kolaylaştırır.

Keten Tohumu

Menopoz sonrası kadınlarda oluşan vücut yağları üzerinde etkili olan keten tohumunu özellikle kahvaltılarınız kullanabilirsiniz. İsterseniz yoğurt ve salataya sos olarak katabilirsiniz.

Lifli Gıdalar

Vücudun yağ tutmasına izin vermeyen lifli gıdalardan bazıları; marul, domates, ıspanak vs…Lifli gıdalar kişide tokluk hissi yaratarak acıkmayı önler ve vücudun yağ tutmasına izin vermez

Kuruyemiş

Kuruyemişler yağ, lif ve protein bakımından güçlü besinlerdir. Bu yapıları gereği bağırsak hareketlerini artırır! Ceviz, badem ve fındık insülin direncini artırır. Tüm bu sayılanlar kilo vermeye yardımcı besinlerdir. Sağlıklı yaşam için uzmanlar günde 10 adet fındık, 6-8 adet badem veya 2 adet ceviz tüketmenin yeterli olacağını söylüyor

Yeşil Çay

Popülerliği gün geçtikçe artan yeşil çay metabolizma hızlandırıcı etkisiyle ön plana çıkmıştır! Günde 2-3 bardak yeşil çay içmek iyi gelecektir.

yorum Yap