Türkiye'nin İlk ve Tek Diyet Haberleri Sitesi

Kilo verdiren diyet: Bu içecek hızlı kilo vermenize yardımcı oluyor!

Sağlıklı kilo vermek için farklı diyet planları takip edilebilir ve uygulanan bazı şeyler bu süreci hızlandırabilir. Elma sirkesi içmek hızlı bir şekilde kilo vermenize yardımcı oluyor. Peki, zayıflamak için elma sirkesini ne zaman ve ne kadar kullanmalısınız?

Kilo vermek için, bazı insanlar günlük rutine daha fazla egzersiz ekleyebilirler. Ya da sağlıksız tüm yiyecekleri diyetlerinden kesebilir veya keto diyeti gibi yapılandırılmış bir plan izleyebilirler. Diyet ve egzersiz üzerine, süreci daha da hızlandırmaya yardımcı olduğu kanıtlanan başka şeyler de vardır. Örneğin elma sirkesi..

Elma Sirekesi

Elma sirkesi içilmesi, abs’i dümdüz edebilir ve günün belli bir saatinde içilmesi halinde vücudun ne kadar çalıştığını değiştirebilir. Obez farelerden yapılan bir araştırma, elma sirkesi içeceğinin karın yağ deposunu azalttığını ve ilk başta yağ almayı zorlaştırdığını tespit etti. Ayrıca tokluk hissi vermesi nedeniyle de vücudun çok fazla yemek yeme isteği uyandırmamasına yardımcı olur. Elma sirkesi, günde düzenli tüketildiğinde, oldukça faydalı bir yağ yakıcı ve sıkılaştırıcıdır.

Elma Sirkesi ‘Metabolizmayı Hızlandırıyor’

ABD Ulusal Tıp Kütüphanesinde yayınlanan benzer bir çalışmada, bilim adamları, içimin daha fazla yağ kaybını teşvik eden metabolizmayı arttırdığını buldular. Bu çalışma aynı zamanda elma sirkesi içmenin, iştah açıcıyı bastırdığını, yani diyet yapanların fazla kalori tüketme ihtimalinin daha düşük olduğunu ortaya koydu.

Elma Sirkesi Ne Zaman Kullanılmalıdır?

Elma sirkesi, herhangi bir zamanda alınabilse de, daha iyi sonuçlar almak için günde en az iki kez almak en iyisidir. Bir çalışmada, 175 obez kişiye 12 haftalık bir süre boyunca her gün bir veya iki çorba kaşığı acı içecek verildi. İnce olanların hepsi kilo vermeyi başardı, ancak sonuçlar daha fazla kiloları olanlar için daha iyiydi. Günde bir çorba kaşığı olan diyet kullanıcıları ortalama 2.6 kilo vermiştir.

Her gün iki çorba kaşığı içen diyet kullanıcıları, aynı süre zarfında ortalama 3.7 kilo vermiştir. Çeşni kullanıyorsanız, incelticiler günlük dozlarını çeşitli şekillerde alabilirler.

Yemek kaşığı tadı seyreltmek için sade alınabilir veya suyla karıştırılabilir. Tatlı seven kişiler, acı tadı maskelemeye yardımcı olmak için karışıma bal ekleyebilirler.

Bunu kullanmak, aralıklı oruç tutmak gibi bir diyet planı uygulamak, metabolizmayı arttırmaya ve daha fazla yağ yakmanıza yardımcı olabilir.

Elma Sirkesinin Faydaları Nelerdir?

  • Elma sirkesi, bakterileri öldürücü yapıda olan antioksidan içermektedir. Düzenli kullanımı, vücudun temizlenmesinde olumlu etkiye neden olur.
  • Elma sirkesi kullanımı, kan şekerinin düşürülmesinde etkiye sahiptir.
  • Aynı zamanda yüz ve cilt bakımı noktasında tonik görevi gören elma sirkesi, doğal yapısı ile cildin güzelleşmesine yardımcı olur.
  • Elma sirkesi, kansere ve türevi hastalıklara neden olan virüs ve mikroorganizmalarla savaşmakta olumlu etkiye sahiptir.
  • Migren gibi keskin ağrıların giderilmesinde elma sirkesi büyük etki eder.
  • Kalp rahatsızlıkları ile savaşmak noktasında başarı elde etmekte olan elma sirkesi, düzenli kullanılması gereken etkili bir yağ yakıcıdır.
  • Kişiye tokluk hissi vererek, aşırı yemek yemenin önüne geçilmesini sağlar.
  • Elma sirkesi ile saçları yıkamak daha sağlıklı ve parlak saçlara sahip olmayı sağlar.
  • Elma sirkesi ile dişleri çalkalamak, dişlerin daha beyaz görünmesini sağlar. Çay, sigara, alkol ya da şeker nedenli lekelerin giderilmesinde oldukça faydalı, doğal bir çözümdür.
  • Mide rahatsızlıkları ile de savaşmakta etkisi olan elma sirkesi, reflüyü tedavi etmekte etkilidir.

Eğer zayıfsanız daha sıkı bir vücuda sahip olmak istiyorsanız mutlaka günde bir yemek kaşığı elma sirkesi tüketmelisiniz. Eğer çok kilolu iseniz günde 3 defa 1 yemek kaşığı elma sirkesi tüketmelisiniz.

yorum Yap