Türkiye'nin İlk ve Tek Diyet Haberleri Sitesi

Diyet yapmak isteyenlerin dikkat etmesi gerekenler!

Fazla kilolardan kurtulmak için pek çok kadın türlü türlü diyet yöntemleri, listeleri denemektedir. Farklı yöntemler denerken yapılan yanlışların ise ilerleyen zamanlarda ciddi sağlık sorunlarına neden olabildiğinin bir kez daha altını çizmekte fayda var. Bu nedenle sağlıklı diyet listesine sahip olunması gerektiği, kişiye özel bir diyet programının sağlıklı sonuçlar elde edilmesini sağlayacağını unutmamak gerekir.

Sağlıklı bir yaşam için doğru beslenme ilk koşuldur. Dengeli bir beslenme sistemi uyguluyor olmak, hem bedensel hem de zihinsel olarak fayda sağlar. Bu faydayı sağlamak içinse sağlıklı beslenme programları ve diyet listesi uygulamak, her gün biraz daha önemli hale geliyor.

Kilo vermek istiyorsanız; önemli olan sizin için en doğru diyet programını bulmanızdır. Zaman zaman doğru diyet programı bulmak kolay olmayabilir. Ancak hızlı kilo verme isteğine de yenik düşmemek gerekir. Özellikle şok diyetler olarak adlandırılan, kısa sürede sonuç veren fakat uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına neden olabilen diyetler zincirinden uzak durmak gerekir. Hatta bu tür diyet programları, verilen kiloların hızlı bir şekilde geri alınmasına da sebep olabilir.

Sağlıklı Bir Diyet Listesi İçin

Sağlıklı bir diyet listesine sahip olmak istiyorsanız, diyetisyen tarafından size özel olarak hazırlatmalısınız. Çünkü ancak profesyonel ve kişiye özel hazırlanış bir listeyle hata yapma payınızı en aza indirebilirsiniz. Daha sıkı bir takibe ihtiyacınız varsa, online destek sunan bir diyetisyen tercihi de yapabilirsiniz.

Hazırlanan liste tamamen size özel hazırlanmış olmalı. Bir başkasında işe yarayan bir diyet listesi, sizde de aynı etkiyi gösterecek diye bir kural yok. Tam tersi beklenmeyen etkilerle de karşılaşabilirsiniz. Popüler olduğu için bir uzmana danışmadan farklı diyetler de denememeniz gereken bir başka önemli nokta.

Bir diyetisyen tarafından yapılan vücut değerlerinize göre oluşturulan diyetiniz, yaşam şeklinize göre dizayn edilmiş özel bir listeye sahip olacaktır. Böylelikle ihtiyacınız olan kaloriden ne fazla ne de az almış olursunuz.

Sağlıklı Diyet Listesinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Her şeyden önce gün planlaması yapılması gerekiyor. 3 öğün için de nasıl bir beslenme programına sahip olacağınızı belirlemelisiniz. Bu programla ilgili püf noktası ise; öğün saatlerinin her gün hemen hemen aynı zamana göre ayarlanmasıdır. Tabii ki ana öğünlerin yanı sıra almanız gereken kaloriye göre, sağlıklı ara öğün atıştırmalıklarını da hayatınıza dahil etmelisiniz. Uzmanlar tarafından tavsiye edilen bir diğer nokta ise; uyumadan 2 saat öncesinde ara öğününüzü, 4 saat öncesinde de ana öğününüzü yapmanız.

Güne nasıl başlarsanız öyle devam edersiniz denilir. Bu yüzden sabah kahvaltısı atlanmaması gereken neredeyse günün en önemli öğünü denilebilir. Güne hem zinde başlamanızı, hem de günün ilerleyen saatlerinde açlık krizlerinin hafif şekilde atlatılmasını sağlar. Kahvaltıda poğaça, börek ve simit gibi yağ oranı yüksek besinler yerine; peynir, yumurta, zeytin, domates ve salatalıktan oluşan bir kahvaltı tabağıyla güne başlamak her zaman daha enerjik ve sağlıklı olmanız için gizli kahramanlarınız olur. Zeytin ve peynirin içerdikleri yağ oranlarından dolayı porsiyonlarına dikkat etmekte elbette fayda var.

Sağlıklı besinlerin yanı sıra, vücudun ihtiyacı olan miktarda su tüketmeye de dikkat etmelisiniz. Bu püf noktası da diyet listesi içerisinde yer alması gereken önemli bir maddedir. Metabolizmanın düzgün bir şekilde çalışmasında oldukça etkili olan su, aynı zamanda vücudunuzun pek çok fonksiyonunu sağlıklı şekilde yerine getirebilmesinde de etkendir. Sağlıklı beslenme ve diyet için yiyeceklerin nasıl pişirildiği de önemlidir. Yani kızartma ve yağda kavurarak pişirmek yerine, besinleri haşlayarak ve fırında pişirerek tüketmeniz çok daha sağlıklı olur.

yorum Yap